HTC One ME: další obr s novým procesorem MediaTek Helio X10

4

HTC dnes představilo svůj další model řady One, který se nesnaží být odlišný od jiných modelů představených v tomto roce. Spíše jen přináší alternativu v podobě nového procesoru od MediaTeku. Jinak disponuje 5,2palcovým QuadHD displejem, 32GB pamětí, 20megapixelovým fotoaparátem a stereo reproduktory.

HTC se letos opravdu rozjelo a chrlí jeden model za druhým. Bohužel jen vybrané kousky se dostávají na evropské trhy, potažmo na ten český. Dnes si premiéru odbyla novinka jménem One ME. Ta je na první pohled k nerozeznání od staršího modelu One M9+. Vše pak stvrzují i shodné rozměry.

HTC One ME

Dominantou telefonu je 5,2palcový displej s QuadHD rozlišením, které zaručí opravdu prvotřídní jemnost. Zásadní odlišností od jiných modelů je nasazení nového procesoru MediaTek Helio X10 s osmi jádry. Ačkoliv však jde o procesor z letošního roku, je stále vyráběn 28nm technologií.

Nedílnou součástí řady One jsou samozřejmě čelní stereo reproduktory. Tělo je vyvedeno z hliníku a hmotnost se zastavila na 155 gramech. Ve výbavě nechybí podpora dvou SIM karet a také až 2TB paměťových karet, kterými můžete rozšířit 32GB interní úložiště. Ačkoliv je telefon značně velký, kapacita baterie 2 840 mAh neoslní.

U fotoaparátu nacházíme letošní klasiku od HTC. Na zadní straně tedy 20megapixelový fotoaparát a na čelní straně kamerku s Ultrapixely. HTC One ME bude dostupný ve třech barevných variantách a prozatím se s ním počítá jen pro čínský trh. Zda se dostane i do Evropy, není v tuto chvíli známo.

Technické parametry HTC One ME

Kompletní specifikace
Konstrukce151 × 72 × 9,8 mm, 155 g, konstrukce: klasická, odolnost: IPx3
DisplejSuper LCD 3, 5,2" (2 560 × 1 440 px)
Fotoaparát20 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 410 px
ChipsetMediaTek helio X10, CPU: 8×2,2 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 5.0
Akumulátor2 840 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnost, ?

Zdroje: htc.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Jab
Srov. Meizi MX4. Vím... LTE s ním jen ve větších městech. Ale rozměry vs. velikost displeje... Tím je jinde.
Lukáš
Panebože proč ten MTK a ne Snapdragon ???

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze