HTC One (M9) se údajně přehřívá: viníkem je nefinální software

HTC One (M9) je krásnou a výborně vybavenou novinkou, která ale oproti předchůdci moc vylepšení nepřinesla. Jde totiž spíše o mírnou evoluci, od které jsme ve skutečnosti čekali mnohem více. Jedním z hlavních vylepšení je špičkový Snapdragon 810, kvůli kterému se ale může novinka údajně přehřívat.

HTC One (M9)

TIP: Potvrzeno: HTC One (M9) bude i ve variantě s 64GB úložištěm

Nová vlajková loď HTC One (M9) se údajně potýká s problémem s teplotou. Ta totiž v plné zátěži dosahuje až 55,4 stupňů, což je přibližně o 15 stupňů více, než dosahuje při stejném zatížení konkurence. Problém je údajně způsoben čipsetem Snapdragon 810, který se v zátěži výrazně zahřívá. Ostatně to mělo být i důvodem pro Samsung, který se rozhodl pro Galaxy S6 nepoužít právě Snapdragon 810 a nahradit jej svým továrním Exynosem. Web, který telefon testoval a problému si všiml, však přiznává, že na telefonu neběžela finální verze softwaru, což mohlo výsledek ovlivnit.

HTC One (M9)

A právě nefinální verze nainstalovaného softwaru patrně bude tou hlavní příčinou. Odvolává se na ni pomocí zprávy na Twitteru také Jeff Gordon, manažer pro globální komunikaci HTC. Uvádí, že na telefonech HTC One (M9), které jsou nyní k dispozici, neběží finální software a výsledky různých benchmarků jsou tudíž nepřesné. Jisté však je, že problém se zahříváním bude muset HTC do uvedení telefonu na trh vyřešit.

Zdroje: pocketnow.com, translate.google.com

Diskuze ke článku
Hany
Zase nadruhou stranu.... Kdyz si jich domu koupite 10, usetrite za topeni v zime :-)
Dan
Tak ten se pěkně smaží
tomas
A tak ste nadavali na samsung ze si vymysla s tym snapdragonom. Pravda vysla na javo.
David
Taky se obávám, že snapdragon 810 bude s prominutím pěkná sračka... Kupovat teď telefon tak jdu do intelu

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze