HTC One M9 jde v ČR do prodeje: známe cenu i dostupnost

21

České zastoupení společnosti HTC dnes v Praze oficiálně ukázalo novou vlajkovou loď HTC One M9 a zároveň oznámilo její dostupnost pro Českou republiku.

HTC One (M9)

Nové HTC One M9 nabídne luxusní provedení v podobě celokovového těla. Telefon přichází s uživatelským prostředím Sense 7 a vylepšenou domovskou obrazovkou BlinkFeed. Nový domovský widget zobrazuje nejvhodnější aplikaci v závislosti na místě, kde se nacházíte, a navíc je dále manuálně přizpůsobitelný. Ani One M9 nechybí technologie HTC BoomSound, nyní navíc s dvojicí předních stereo reproduktorů od Dolby Audio nabídne One M9 i prostorový zvuk Dolby Surround 5.1.

TIP: Recenze HTC One M9 – špičková výbava v luxusním balení

Novinky jsou i v oblasti fotoaparátu. Hlavní zadní fotoaparát nabízí rozlišení 20 megapixelů a čočku chrání před poškrábáním safírové sklo. Kamera zvládne natáčet videozáznamy v 4K rozlišení. Přední fotoaparát disponuje unikátní technologií UltraPixel. Součástí je také softwarový balíček HTC EYE Experience, nabízející snadnou a intuitivní tvorbu kreativních autoportrétů.

HTC One M9

Ani HTC One M9 nechybí podpora technologie HTC Connect. Díky ní lze spojit a přehrávat obsah telefonu do externích podporovaných zařízení jako jsou reproduktory nebo televize posunutím tří prstů po displeji nahoru. Se službou HTC Connect’s Playlist, která je integrována do platformy Qualcomm Allplay, je možné streamovat multimediální obsah z více smartphonů do televize a jiných zařízení domácí zábavy. One M9 lze využít také jako dálkový ovladač díky předinstalované aplikaci Peel Smart Remote.

Ačkoli jsme po představení byli informováni o tom, že telefon půjde do prodeje až 13. dubna, bude HTC One M9 v Česku dostupný už od 8. dubna exkluzivně u mobilního operátora T-Mobile za doporučenou cenu 19 990 Kč, exkluzivita potrvá do konce dubna. Od května zamíří telefon do nabídky dalších prodejců. HTC One M9 přichází na český trh ve dvou barevných variantách, stříbrno-zlaté a tmavě kovově šedé.

„One M9 je unikátní, krásný kus, který si bere to nejlepší z předchozích modelů v kombinaci s tím, co uživatelé chtějí. Jsme proto velmi potěšeni, že se nám podařilo uvést náš nový vlajkový model na český trh velmi brzy od jeho představení,“ říká Jan Černo z českého zastoupení společnosti HTC. T-Mobile chce příznivcům telefonů značky HTC samozřejmě dopřát i horkou novinku One M9. Proto si velice vážíme toho, že jim ji můžeme po celý duben nabídnout exkluzivně jako jediný oficiální distributor v České republice,“ říká Tomáš Ryšavý, ředitel rezidentního segmentového a produktového marketingu v T-Mobile.

Technické parametry HTC One M9

Kompletní specifikace
Konstrukce144,6 × 69,7 × 9,6 mm, 157 g, konstrukce: klasická, odolnost: IPx3
DisplejSuper LCD 3, 5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát20,7 Mpx (5 376 × 3 752), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 410 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 810 MSM8994, CPU: 4×2 GHz + 4×1,5 GHz, GPU: Adreno 430
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 32 GB / 64 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor2 840 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 1:33 hodin
Dostupnostduben 2015,

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
Noo
Vylepšenou obrazovku Blink feed a domovský widget dostala před pár dny i M7... Boom sound a ovládání televize už ma od začátku a Eye Experience dostane každým dnem...Tímto zdravím lidi od HTC a děkuji za slušnou podporu :D
M9 za 20 klacků je moc :( hezké že vyslyšeli zákazníky, ale....
Ascension
Lg g flex 2 bude daleko lepší volba díky ceně.
Dychov
Za tyhle prachy bych si kdykoliv raději koupil galaxy s6. Nejlepší display na trhu (dle displaymate), rychlejší paměti, procesor výkonnější než snap 810 (navíc se nepřehřívá), tenké tělo s bezdrátovým dobíjením.. co má oproti tomu m9? Paměťové karty? Oželím. Navíc foťák vystupující z tak tlustého těla bez optické stabilizace je fail roku.
gelo dello
najlepsi displej je IGZO od SHARPU !!!! nie ziadny samšhunt

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze