Historický okamžik nastal, počet poslaných SMS začíná klesat

8

SMS zprávy neodmyslitelně patří k mobilním telefonům již několik dlouhých let. Nic však netrvá věčně a jednou se zřejmě i s SMS zprávami rozloučíme. Třetí čtvrtletí roku 2012 bude možná považováno za začátek jejich konce.

Hardwarové klávesnice takřka zmizely, jsou na řadě i SMS zprávy?

Až doposud počet poslaných zpráv vždy rostl, alespoň co týče USA. Za třetí čtvrtletí odeslal jeden zákazník v průměru 678 textových zpráv. Oproti druhému čtvrtletí, kdy šlo o 696 SMS zpráv, klesl počet o 18 zpráv. Říkáte si, že je to nepatrný pokles. Máte pravdu, avšak důležité je, že jde o historicky první pokles. Lidé začínají stále více využívat k zasílání zpráv internet. Ve výsledku to ani nijak nevadí samotným operátorům, jejichž hlavní zisky představují právě datové přenosy. Masivní nástup chytrých telefonů tak přináší nové období, ze kterého zřejmě postupem času původní SMS zprávy zcela vymizí.

Jaký typ komunikace využíváte na svém telefonu nejčastěji? Jsou to klasické hovory, SMSky, nebo komunikujete přes internet?

Zdroje: slashgear.com

Diskuze ke článku
Honza
Wifi doma,v autobuse,ve škole!
Samozřejmě že mám chytrý telefon a chatuju na sociálních sítích místo toho abych platil z SMS.
Nebo (nevím jestli ještě jsou) ale existovaly stránky kde se dá SMS poslat zdarma...
A to že operátoři těží z 3G tak to se není čemu divit.. pokrok jde v před.. vše jen dobře! :)
Ladislav
cena 1 sms- 1,50 cena odeslaných dat podle délky sms ( 40b) je asi 20h... + wifi na každém rohu... Lidi se snaží jen šetřit
Kneblis
Placené SMS odesílám jen občas, protože jsou u nás předražené, takže posílám SMS z programu nainstalovaném v telefonu, popřípadě komunikuji s okolím skrze program GO chat na facebooku. :-)
Luboš
Já mám neomezený smsky průměr je kolem 2500 zpráv měsíčně :-D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze