Here True vozidla mapují pro Nokii Českou republiku ve 3D

Nokia sbírá v řadě zemí světa panoramatické snímky ulic s cílem vytvořit co možná nejaktuálnější a nejdetailnější digitální mapy. K zachycení a zpracování těchto snímků používá vlastní řešení založené na špičkových technologiích. Nyní začala mapovat i Českou republiku.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský


Speciálně vybavená HERE TRUE vozidla využívají k obrazové dokumentaci ulic a zachycení prostoru ve 3D nejmodernější současné technologie. Díky tomu budou mapy uživatelům poskytovat veškeré možné informace ke snadné orientaci v okolí. V nadcházejících týdnech budou HERE TRUE vozidla projíždět ulicemi největších českých měst – kromě hlavního města Prahy se vypraví také do Brna, Olomouce nebo Ostravy. Zmapovány budou také některé významné silniční tahy v zemi.

here car on-the-drive-2

Celý proces snímaní je zcela plynulý a nijak nenaruší běžný provoz. Vozidla jsou zřetelně označena logem HERE a vybavena několika kamerami s 3D a panoramatickým záznamem. Při snímkování zároveň shromažďují důležité datové body, snímky významných komunikací a oblastí s množstvím užitečných míst, jako jsou obchody, čerpací stanice nebo restaurace.

here-auto02

Samozřejmostí je maximální respekt k ochraně soukromí. Proto jsou snímky zaznamenané společností Nokia ukládány přímo ve vozidle a teprve později v zašifrované formě převáděny na bezpečné datové uložiště. Zde se data zpracují s pomocí špičkového softwaru a pokročilých algoritmů, díky kterým dojde k rozmazání detekovaných tváří a poznávacích značek vozidel. Teprve poté se snímky uveřejňují. Pokud nejsou citlivé informace ve snímku správně detekovány, Nokia komukoli jednoduše umožňuje snímek nahlásit. Stačí jej otevřít na webu a kliknout na odkaz „Report Image“ v levém dolním rohu mapy.

here-drive

Zdroj: Tisková zpráva