Google překladač by v nové verzi mohl obsahovat Word Lens

Podle posledních informací webu Android Police se připravuje poměrně velká aktualizace aplikace Google překladač. Ta by měla přinést nové (a zásadní) funkce, který by ještě více usnadnily překládání neznámého obsahu.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský


Serveru Android Police se podařilo získat fotografie, které ukazují na to, že by do aplikace Google překladač měla přibýt funkce Word Lens, jež umožňuje přeložit pomocí fotoaparátu vašeho smartphonu/tabletu a rozšířené reality jakýkoli text a to v reálném čase. O tom, že Google zakoupil tým vyvíjející tuto aplikace, jsme vás již informovali.

word lens

TIP: Aplikace Hangouts v Material Designu: podívejte se, jak bude vypadat

Překládání pomocí fotoaparátu v reálném čase by mělo být možné z/do: Angličtiny  Ruštiny, Angličtiny  Španělštiny, Angličtiny Francouzštiny, Angličtiny  Italštiny, Angličtiny  Němčiny a Angličtiny  Portugalštiny.

lens 1

Kromě této funkce se mluví také o tom, že se Google překladač naučí automaticky rozpoznat konverzaci a začít překládat. Dokonce bude údajně možné nastavit si na začátku konverzace dva jazyky a bez jakéhokoli přepínání překladač sám identifikuje, v jakém jazyce právě hovoříte a inteligentně text přeloží.

detect

Word Lens sice ještě součástí Google překladače není, pokud by však tato funkce zaujmula, můžete si offline překlady v reálném čase užít už nyní (zdarma) na přístrojích s operačními systémy: AndroidiOS.

Zdroj: AndroidPolice