Google očekává 3 miliony prodaných tabletů Nexus 7 do konce roku

1

Sedmipalcový Nexus 7 si vede v předobjednávkách dostatečně dobře na to, aby byla očekávání vysoká. Ačkoliv Google ani Asus zatím oficiálně neoznámili předpokládané prodeje, díky uniklé informaci máme přibližnou představu o tom, jakou laťku chtějí výrobci překonat.

Web DigiTime tvrdí, že bylo u společnosti Nvidia objednáno přes 3 miliony čipsetů Tegra 3, každý z nichž by měl být využit v tabletu Nexus 7. To znamená, že Google plánuje do konce letošního roku prodat od tří do čtyř milionů kusů svého přístroje.

To je rozhodně úctyhodné, avšak stále ne nejlepší. Amazon Kindle Fire ve své době dosáhl na vyšší příčku a stále se aktivně prodává. Na druhou stranu nás teprve čeká Vánoční sezóna, během které bude Nexus 7 mizet z poliček obchodů možná rychleji, než jej tam budou stíhat doplňovat, takže si na finální čísla budeme muset ještě počkat.

TIP: Přečtěte si preview na tablet Google Nexus 7.

Největším tahounem bude nejspíše cena, která se oficiálně udržela lehce za hranicí 6000 Kč s daní, což je na poměry tabletu velmi slušné. Do boje by však s velkou pravděpodobností mohli jít také Apple se svým zmenšeným iPadem a Amazon s nástupcem skvělého Kindle Fire. Máme se tedy v oblasti sedmipalcových tabletů na co těšit.

Zdroje: digitimes.com