Galaxy Watch Active oslní designem a následně změří krevní tlak

aktualizováno o video
6
Galaxy Watch Active oslní designem a následně změří krevní tlak
  • V rámci Unpacked 2019 představil Samsung také chytré hodinky a náramek
  • Hodinky Galaxy Watch Active jsou sportovně založené, přesto stále elegantní
  • Chytrý náramek Galaxy Fit zaujme méně náročné sportovce

Samsung dnes novinkami nešetřil. Oficiálně jsme se mohli seznámit s ohebným telefonem Galaxy Fold, který se bude prodávat za více než 50 tisíc korun. Kromě toho jsme se detailně seznámili s Galaxy S10 a S10 a došlo i na představení Galaxy S10e. To ale stále není všechno. Samsung představil také smartwatch Galaxy Watch Active a chytrý náramek Galaxy Fit. Obě novinky zaujmou nejenom sportovními funkcemi, ale i designem.

Galaxy Watch Active oslní designem a změří tlak

Rádi byste sledovali vaše sportovní aktivity elegantně a se stylem? V tom případě by vás Galaxy Watch Active mohly zaujmout. Novinkou je u nich měření krevního tlaku, senzor tepové frekvence samozřejmě nechybí. Tělo hodinek je hliníkové, což se nám velice zamlouvá, stejně jako vyměnitelné pásky se šířkou 20 milimetrů. Škoda jen, že Samsung odstranil otočnou lunetu. AMOLED displej přináší úhlopříčku 1,1 palce a rozlišení 360 × 360 pixelů. Uvnitř se nachází Tizen ve verzi 4.0.

Samsung Galaxy Watch Active

Vaše obrázky a hudbu budete moci uložit do 4GB interní paměti, což je běžný standard. Z konektivity nechybí Bluetooth a Wi-Fi. Potěší i podpora NFC pro bezkontaktní platby. Samsung slibuje, že skrze hodinky budete moci sledovat 39 různých sportovních aktivit a voděodolné jsou do 5 atmosfér (+ IP68 / MIL-STD-810G). K perfektnímu počítání kroků pomůže vestavěný GPS čip. A pokud dojde energie baterii s kapacitou 230 mAh, hodinky nabijete bezdrátově, a to například z Galaxy S10+, který se o svou kapacitu baterie s hodinkami podělí. Hodinky budou kompatibilní se zařízeními s Androidem 5.0 nebo vyšším, podmínkou je i RAM více než 1,5 GB. V případě iOS je nutná verze 9.0 nebo vyšší. A cena? 6 499 Kč, k dispozici budou 29. března.

Pokud vám hodinky nevyhovují, nebo se vám dokonce nelíbí, je tu Galaxy Fit, tedy chytrý náramek s displejem. Pásek je gumový a AMOLED displej s rozlišením 120 × 240 pixelů poskytne úhlopříčku necelý 1 palec. Nechybí senzor tepové frekvence, NFC čip či odolnost vůči vodě. Kapacita baterie činí 120 mAh a nabíjení je zajištěno bezdrátově. Cena je velice příjemná, když činí 2 599 Kč, přičemž náramek bude k dispozici od května ve stříbrné a černé barevné variantě.

Samsung Galaxy Watch Active a Galaxy Fit

Samsung nabídne i levnější alternativu s přídomkem „e“. Displej bude menší (0,74palcový) a monochromatický. I tak nechybí senzor tepové frekvence, konektivita je zajištěna Bluetooth. Kapacita baterie činí 70 mAh a nabíjení bude probíhat pomocí POGO konektoru. Dostupný bude v květnu ve třech barevných variantách (černá, bílá a žlutá) za 999 korun. Galaxy Fit (e) bude kompatibilní s iOS a Androidem se stejnými požadavky, jako hodinky Galaxy Watch Active.

Technické parametry Samsung Galaxy Watch Active

Kompletní specifikace
Konstrukce39,5 × 39,5 × 10,5 mm, 25 g, odolnost: IP68
Pásekumělý, vyměnitelný: ano (20 mm), zapínání: přezka
DisplejAMOLED, 1,1" (360 × 360 px), tvar: kruhový
SystémTizen, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 4.2, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, mobilní sítě: ne, NFC: ano
ChipsetExynos 9110, CPU: 2×1,12 GHz
PaměťRAM: 768 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor230 mAh, nabíjení: bezdrátové, doba nabíjení: 1:59 hodin
Dostupnostbřezen 2019, 6 499 Kč
Diskuze ke článku
Marv
Nie sú to Moto 360 ale aj tak vyzerajú dobre
Lukáš
Ty cibule se jim povedly. Počkám jak budou vypadat naživo, ale tohle je horký kandidát. Za odstranění otočné lunety jsem rád, na sportovní hodinky nepatří.
Oto
dufam ze to nebude taky pruser ako s poslednymi galaxy watch ktore boli pustene na trh absolutne nedoladene a zabugovane, kde polka veci nefungovala este 4 po updatoch od samsungu... som zvedavy
Porydge
Hezké jen dokud se nerozsvítí displej. Pak vynikne ten hnusnej tlustej rám kolem. Je to nehezké a nepraktické, protože bez něj mohl být displej větší při zachování rozměrů hodinek.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze