Filuta Samsung. Problém s ostřením u Galaxy S20 Ultra vyřešil aktualizací

7
Filuta Samsung. Problém s ostřením u Galaxy S20 Ultra vyřešil aktualizací
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Samsung Galaxy S20 Ultra má problém s ostřením na blízké předměty
  • Důvodem je ohnisková vzdálenost hlavního fotoaparátu
  • Řešení Samsung objevil v možnosti zoomu

Samsung Galaxy S20 Ultra se chlubí fotoaparátem se 108 megapixely, díky čemuž může zvětšovat snímky takřka bez ztráty kvality. Současně s tím se však pere s jedním neduhem. Ve srovnání s Galaxy S20 a Galaxy S20+ totiž nedokáže ostřit na blízké předměty. Důvodem jsou prosté hardwarové parametry hlavního fotoaparátu, který má větší ohniskovou vzdálenost. Zdánlivě jde tedy o vlastnost fotoaparátu, se kterou nejde softwarově nic udělat.

V Samsungu však výše popsaný problém vyřešili. Nejnovější aktualizace, o níž informuje sammobile.com. Vždy, když se pokusíte vyfotit blízký předmět, si telefon uvědomí, že již nedokáže zaostřit a nabídne vám nový režim zvaný Close-up Zoom. Po jeho aktivaci dojde k 1,5násobnému přiblížení scény. V praxi tak se tak budete muset zpětně od objektu vzdálit a tím dojde k zaostření. Jak jsme psali již výše, díky 108megapixelovému rozlišení je možné přibližovat a nepocítit ztrátu kvality.

Jde samozřejmě o mírně kostrbaté řešení, avšak Samsung nemá příliš na výběr. Hardwarové parametry fotoaparátu nijak obejít nelze a nová funkce uživatele alespoň navede na schůdnou cestu, jak pořídit ostrý snímek blízkých předmětů. Jak přesně vše funguje, se můžete podívat ve videu níže.

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G 512 GB + 16 GB

Rozměry167 × 76 × 8,8 mm, 221 g
DisplejAMOLED, 6,9" (3 200 × 1 440 px)
Fotoaparát108 Mpx, video: 7 680 × 4 320 px, 24 FPS
ProcesorSamsung Exynos 990, 2×2,73 GHz + 2×2,6 GHz + 4×2 GHz
PaměťRAM: 16 GB, úložiště: 512 GB, microSD
Akumulátor5 000 mAh
Diskuze ke článku
Absolut NoFak
No jo, on taky Šimpanzšok všechno vyřeší v příští aktualizaci. A hardwarové závady vznikají leda tak nesprávným používáním výrobku. Takže vlastně naprosto dokonalý mobil. Jen se nesmí zapínat.
Pavel Kapoun
Tomu říkám "vyřešit problém". Kdyby to bylo u levného telefonu nebo třeba u nějaké čínské značky, tak by se nad tím asi dalo mávnout. Ale tohle je jeden z nejdražšíh telefonů (skládačky logicky nepočítám) a navíc vlajková loď. Samsung těch přešlapů má poslední dobou nějak moc, je to ostuda. Škoda, že se stejně nedá koupit nic jiného, krátkodobý bojkot by je třeba přiměl k přehodnocení priorit...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze