Evropská unie navrhuje přenositelnost čísla do 24 hodin

1

Členové evropské unie opět přemýšlí, jak zlepšit služby operátorů. Tentokrát přišla na řadu přenositelnost čísla od jednoho k druhému operátorovi. Podle EU by doba měla být max. 24 hodin. To ponesou operátoři určitě opět velmi těžce.

S návrhem na zkrácení doby při přecházení s číslem od jednoho k druhému operátorovi přišla eurokomisařka Viviane Redingová. Nelíbí se jí současný trend, který vypočetla na průměrnou dobu 8,5 dne, v případě pevné linky na 7,5 dne. Náklady na přenositelnost jsou sice značné, avšak zkrácení této doby by mohlo mít za následek účtování poplatků uživatelům ze strany operátora, a to si rozhodně nepřejeme. Rekord v délce vyřízení takového požadavku drží Polsko, v němž trvá operátorům přenos až neuvěřitelných 38 dní, následuje Itálie s 15 dny, Slovensko se 14 dny. Opačný konec, tedy ten správný, drží např. Malta nebo Irsko, tam trvá vyřízení jen jeden den.

zdroj: europa.eu

Diskuze ke článku
Honza
co se týče té rychlosti přechodu tak já sem se odhlásil u operátora O2 6,5,2009 a dnes k 30,5,2009 se mi ještě neozvali a to jim každý týden volám.Bohužel jen slibují a nic se neděje.Takže pro mě O2 už nikdy více.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze