DPP INFO: jízdní řády pro Prahu přímo od zdroje

1

Dopravní podnik hlavního města Prahy vypustil oficiální aplikaci DPP INFO, která se postaví proti své největší konkurenci – Pubtranu a IDOSu. Výhoda DPP INFO je nasnadě, informace jsou totiž přímo ze zdroje a všechny změny se tak mohou promítnout okamžitě. Aplikace je dostupná zdarma pro platformy Android a iOS.

Dopravní podnik hlavního města Prahy uvolnil aplikaci DPP INFO. Tato aplikace se pouští do boje proti velké konkurenci v podobě IDOSu a Pubtranu, který aktuálně spadá pod Seznam. DPP INFO jde stejným směrem, avšak jednu výhodu aplikace přesto má – data totiž pochází přímo od zdroje dopravního podniku.

TIP: Pubtran: mezizastávky jsou zpět, aktuální data chybí

Aplikace DPP INFO toho umí poměrně dost. Vyhledat si samozřejmě můžete nejvhodnější spojení linkami Pražské integrované dopravy, zjistit si časy odjezdů jednotlivých spojů například ze zastávky, na které právě stojíte, umožní rovněž také objednání SMS jízdenky. V případě, že se v rámci sítě pražské hromadné dopravy děje jakákoliv plánovaná či neplánovaná událost, která by mohla ohrozit váš včasný příjezd do cíle, aplikace vás upozorní a navrhne alternativní spojení.

DPP INFO

Mezi funkcemi DPP INFO dále nechybí ani vždy aktuální informace o stavech bezbariérových zařízení (výtahů a plošin) ve stanicích pražského metra či počtu volných míst na jednotlivých záchytných parkovištích typu P+R (park and ride) a přehled detailních dopravních schémat.

Aplikace je k dispozici všem majitelům mobilních telefonů se systémy iOS (iOS 6 a vyšší) či Android (2.2 a vyšší), a to ve třech jazykových mutacích (kromě češtiny také v angličtině a němčině). DPP INFO je distribuováno zdarma.

Stáhnout DPP INFO

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: dpp.cz