Do tří let bude mít většina mobilů stejnou nabíječku

6

Na letošním barcelonském kongresu MWC oznámila asociace GSM, že do tří let bude většina telefonů nabízet jednotný konektor pro připojení nabíječky. Ke splnění tohoto cíle se zavázalo 17 předních mobilních operátorů a výrobců.

Do tří let bude mít většina mobilů stejnou nabíječku

V roce 2012 by mělo být možné nabít většinu nových mobilních telefonů od různých výrobců pomocí nabíječky s jednotným typem konektoru microUSB. Dohodly se na tom přední firmy jako Nokia, Samsung, LG, Motorola, Sony Ericsson a také operátoři AT&T, Orange, Telefónica, T-Mobile či Vodafone. I přes tuto snahu, která se rozhodně cení, se však budou nadále objevovat mobily s odlišným typem konektoru, a to u výrobců, kteří se ke splnění tohoto cíle nezavázaly.


Nabíječka s microUSB konektorem - na pravém obrázku s USB konektorem

Asociace GSM chce řešením jednotného typu konektoru nabíječky docílit kromě univerzálnosti pro uživatele také snížení emisí skleníkových plynů, a to o 13,6 až 21,8 miliónu tun ročně. Použité nabíječky totiž v současné době tvoří každý rok asi 51 tisíc tun odpadu.

Diskuze ke článku
BALTIMORA
! ! !
Parada konecne bude to aj znamenat koniec fastportov v Sony Ericssonoch a SE bude nuteny siahnut i po 3,5 mm jacku ! kedze fastport uz bude minulostou...
:-))
? ? ?
A uz aby aj dovtedy boli rovnake pamatove karty u vsetkych aby uz nemal SE svoj Memory Stick Micro neviete kedy ma byt zavedeny ten standart tych pamatovych kariet v mobiloch na ktorom sa vyrobcovia dohodli vratane SE ? ako teraz na tych nabijackach ? ? ?
Luboš Srb
Luboš Srb
Dobrý den, osobně si nemyslím, že by byl Sony Ericsson nucený sáhnout po 3,5 mm konektoru Jack. Sluchátka lze k telefonu připojit i přes microUSB konektor, což je rozhodně celkově levnější řešení. Ale pokud budou nové Sony Ericssony přinášet 3,5 mm Jack, tak to samozřejmě všechny potěší.
BALTIMORA
Myslim ze to by nebolo najlepsie riesenie ak by SE pouzil tento konektor aj na sluchatka (myslim micro USB) uz len z toho dovodu ze ak by sa telefon dobijal nebolo by mozne cez ten micro usb pocuvat hudbu ci uz cez sluchatka alebo cez prenosne reproduktory a pod. a taktiez ak by bol telefon pripojeny cez ten konektor napr. k PC... A uplne vylucujem takyto krok vo Walkman rade myslim ze tam pojde SE po stope W995 iny system si neviem predstavit ovsem ak dovtedy bude SE este existovat lebo je to este zopar rokov do zavedenia toho konektoru a vieme ako to s SE momentalne je (mozno to bude uz len SONY potom v lepsom pripade...) ale nechcem predbiehat verim a dufam ze sa toho dozijem u SE :)
TČZTTGR
buvhhnghfgfnhjgmhjzh

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze