Další Xiaomi s „vykousnutým“ displejem v přípravě. Uniká Redmi 6 Plus

2
Další Xiaomi s „vykousnutým“ displejem v přípravě. Uniká Redmi 6 Plus
  • Displej by měl mít úhlopříčku 5,84 palců a Full HD+ rozlišení
  • Výkon zřejmě zajistí procesor MediaTek Helio P60
  • Na zadní straně se objeví duální fotoaparát

V minulém týdnu jsme se prvně dozvěděli o chystaném Xiaomi Redmi 6. O pár dní později se na čínském certifikačním úřadu objevuje další Xiaomi mající v horní části displeje „vykousnutí“. Je však o něco větší, rozměry činí 149,33 × 71,68 × 8,75 milimetrů. Displej by měl mít 5,84 palce a Full HD+ rozlišení. Nad čím však visí otazníky, je název. Prozatím se spekuluje buď o Redmi 6 Plus, případně Redmi 6 Pro.

Xiaomi Redmi 6 Plus

Výkon má zajišťovat osmijádrový procesor Helio P60 od MediaTeku, nebo Snapdragon 625. Očekává se, že výrobce nasadí hned několik verzí lišících se paměťmi. Základ má tvořit 2GB RAM + 16GB úložiště, zlatý střed 3GB RAM + 32GB interní paměť a vrchol 4GB RAM + 64GB interní úložiště. Počítat můžete s podporou paměťových karet. Nasazen bude operační systém Android 8.1 Oreo s nadstavbou MIUI 10. U řady Redmi nepřekvapí slušná baterie s kapacitou 4 000 mAh. Zadní strana je domovem nejen čtečky otisků prstů, ale také duálního fotoaparátu s rozlišením 12 a 5 megapixelů.

Xiaomi Redmi 6 Plus (název není finálně potvrzený) má být vyráběno v černé, růžově zlaté, zlaté, modré, bílé, růžové, šedé a stříbrné barvě. V tomto ohledu by tak vhodnou barevnou verzi měl najít skutečně každý. Prozatím není známo, kdy bychom se mohli dočkat představení.

Partnerem zpravodajství o Xiaomi je společnost Witty Trade s.r.o., provozující webové stránky Xiaomi-Czech.cz.