Další střípek o Xiaomi Mi 8X tentokrát z čínského certifikačního úřadu

aktualizováno
Další střípek o Xiaomi Mi 8X tentokrát z čínského certifikačního úřadu
  • Xiaomi chystá další rozšíření letošní řady Mi 8
  • Chystaný model má nabídnout procesor Snapdragon 710
  • Čtečka otisků prstů bude zabudována přímo do displeje
  • Telefon již prošel certifikací, můžeme tedy brzy očekávat jeho představení

Aktualizováno 9. 8. 2018 13:48

Na stránkách čínské certifikace 3C se objevily tři nová čísla modelu, jež mají být různými variantami Mi 8X. I když tato certifikace nezveřejnila žádné parametry, můžeme předpokládat, že představení telefonu je již na spadnutí.

Xiaomi Mi 8X certifikace

Původní informace z 6. 8. 2018

Xiaomi na sklonku května představilo hned trojici nových telefonů. Vlajkovým modelem se stalo Xiaomi Mi 8, které má výkonný procesor a čtečku otisků na zadní straně. Doplnila jej varianta Mi 8 Explorer Edition, která dostala navíc průhlednou zadní stranu a čtečka otisků prstů byla zabudována do displeje. Třetí zástupce Mi 8 SE již měl plnit roli dostupnějšího zařízení s procesorem Snapdragon 710 a čtečkou otisků na zadní straně. Nyní se však zdá, že nová řada snese ještě jednoho člena, který výbavu výše zmíněných různě namixuje.

Objevily se spekulace o Xiaomi Mi 8X, jehož podoba unikla na první fotografii. Po vzhledové stránce se velice blíží klasickému modelu Mi 8. Jde nejen o rozměry, ale také zaoblení zadní strany.

Xiaomi Mi 8X
Xiaomi Mi 8X

Odlišnosti však mají být ve výbavě. Ta se bude spoléhat na procesor Snapdragon 710, avšak čtečka otisků prstů má být implementována přímo do displeje, čímž by výrobce pokryl opravdu veškeré myslitelné nároky na nový a vybavený telefon ze strany uživatelů. Ohledně výbavy se dále spekuluje o podpoře dvou SIM karet, Androidu 8.1 Oreo či OLED displeji s funkcí Always-On. Baterie by měla mít kapacitu 3 100 mAh. V tuto chvíli není známé, kdy by se Xiaomi Mi 8X mohlo představit.

Partnerem zpravodajství o Xiaomi je společnost Witty Trade s.r.o. provozující webové stránky Xiaomi-Czech.cz.
Diskuze ke článku
Eedx
To je sice pekne, ale co s tim, když pouze Mi8 podporuje české LTE. Ostatní modely(Mi 8 SE, Mi8 ExEd atd.) to nepodporuji. Měli by s tim necoi udelat, tahle nepodpora ceskych LTE pasem mi dost vadi.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze