Čína potvrzuje HTC 606w s UltraPixel fotoaparátem a Sense 5

5

Nejnovější hit jménem HTC One se dostal na trh a výrobce začíná plánovat další vlnu zařízení. Slibuje příchod kvalitních smartphonů střední třídy a vypadá to, že máme z Číny potvrzení jednoho z nich. Ten nese jméno HTC 606w a prozradil jej telekomunikační úřad certifikací.

Jak můžeme soudit z uniklé fotografie, designem se 606w velmi podobá modelu HTC First, až na dvoubarevné sladění a ladnější křivky. Kombinace černé a modré vypadá rozhodně pěkně, design ale není ten hlavní důvod, proč si budeme novinku pořizovat.

Pojďme si ale projít základní specifikace. HTC 606w má nabídnout rozměry 134.8×67×9.26 mm s hmotností 128 gramů, dvoujádrový procesor Snapdragon 400 s taktem 1,2 GHz, 1 GB operační paměti, grafický čip Adreno 305 a 4,5 displej s rozlišením 960 x 540 pixelů. Jako základ poslouží operační systém Android 4.1.2 Jelly Bean s nástavbou Sense 5.

Mezi další chuťovky patří interní úložiště 16 GB, baterie s kapacitou 1700 mAh, Bluetooth 4.0, Wi-Fi, GPS s modulem GLONASS a slot pro dvě SIM karty.

Je to ale především fotoaparát, který přiláká největší pozornost. Jak už napověděl nadpis, nabídne totiž technologii UltraPixel, což znamená, že možná bude 606w prvním smartphonem střední třídy, který se tím pochlubí. Neměla by chybět ani přední kamerka s rozlišením 1,6 Mpx.

TIP: Přečtěte si také naši recenzi na HTC One.

Prozatím byl HTC 606w potvrzen úřadem v Číně, což znamená, že není daleko od vydání na tamním trhu. My ale budeme čekat na více informací a doufat, že se zařízení vydá i do Evropy.

Zdroje:

Diskuze ke článku
Aiden
Hehe, to označení......vůbec mi to nepřipomíná 808 :D
Jose1608
Omluvte zda-li se mýlím, ale nevyrábí se HTC na Thaiwanu a ne v Číně? Nebo, prostě jsem nepochopil proč Čína?
IQLogic
Na čo tomu budú ultrapixely keď to zabijú titernou optikou? Mimochodom batéria s kapacitou 1700mAh naozaj nie je žiadna chuťovka, skôr hnus ...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze