Xiaomi Mi 5s zachyceno na nových fotografiích (3× aktualizováno)

27

Mírně vylepšit se chystá svou aktuální vlajkovou loď čínské Xiaomi. Unikají informace o modelu Mi 5s, který by se mohl pochlubit Snapdragonem 821, 6GB operační pamětí nebo obrovským interním úložištěm. K představení by navíc mělo dojít ještě během září.

Aktualizováno 26. 9. 2016

Dnešní aktualizace se ponese v duchu fotografií, které unikly. Na nich můžeme vidět mírně pozměněný design, jehož doménou bude kruhové tlačítko pod displejem, které bude senzorové. Právě v něm má být integrována čtečka otisků prstů. Kromě bílé a černé varianty můžeme vidět i zadní stranu, na které by se měl objevit duální fotoaparát. Nakonec tu máme i reklamní materiály z Číny, které opět prozrazují, že k představení Xiaomi Mi 5s dojde velmi pravděpodobně 29. září 2016, tedy již tento čtvrtek.

Xiaomi Mi 5s

Aktualizováno 22. 9. 2016

Chystaný vlajkový model Xiaomi Mi 5s by měl dorazit již v příštím týdnu a nově uniká také ve známém benchmarku AnTuTu. Připomeňme, že už ze známých hardwarových parametrů by se mělo jednat o vysoce výkonné zařízení. V útrobách telefonu se totiž bude s největší pravděpodobností nacházet procesor Snapdragon 821 společně s 6GB operační pamětí a grafickým akcelerátorem Adreno 530. To se samozřejmě promítlo do výsledku testu a Xiaomi Mi 5s se pochlubil dosažením více než 164 tisíc bodů.

Xiaomi Mi 5s

Aktualizováno 19. 9. 2016

Nový špičkový model Xiaomi Mi 5s by se mohl světu oficiálně představit již v příštím týdnu. Čínský výrobce vypustil informaci o své tiskové konferenci 27. září a na pozvánce se objevuje velké písmeno S. To nasvědčuje, že půjde o očekávaný model Mi 5s, o kterém jsme vás informovali níže. Další informace o výbavě však v tuto chvíli nejsou známé.

Xiaomi Mi 5s

Původní informace z 15. 9. 2016

Xiaomi Mi 5
Současné Xiaomi Mi 5

Aktuálně nejvybavenější model od Xiaomi, Mi 5, patří stále k absolutní špičce. Přesto výrobce pracuje na mírné inovaci, která se zřejmě dotkne jen výbavy. Dle úniků skrze benchmarky můžeme hovořit o výkonném procesoru Snapdragon 821. Výrazné zlepšení by mělo proběhnout u pamětí. Ta operační naroste na úctyhodných 6 GB. Nouzi nebudete mít ani o úložný prostor, který bude nabízet 256 GB.

TIP! Recenze Xiaomi Mi 5 – Vlajková loď pro Čínu

Xiaomi Mi 5s
Xiaomi Mi 5s zachycený v benchmarku AnTuTu

Další výbava už se bude víceméně shodovat se současným modelem. Naše oči tak opět spatří například 5,15palcový Full HD displej, perfektně zpracovanou konstrukci a využít budeme moci 16megapixelový fotoaparát s čtyřosou optickou stabilizací. Vítaná inovace se však zřejmě dotkne ještě baterie, jejíž kapacita povyskočí z 3 000 mAh na 3 490 mAh. Samozřejmostí bude podpora rychlého nabíjení Quick Charge 3.0 od Qualcommu. V tuto chvíli nemáme informace ohledně data představení ani ceně.

Xiaomi Mi 5 – videopohled

Zdroje: weibo.com, fonearena.com, playfuldroid.com, gsmarena.com, gsmarena.com, gizmochina.com

Diskuze ke článku
Marek
Ještě jste zapomněli na ultrazvukovou čtečku otisků prstů... Na tu jsem celkem zvědavý.
Rod
no hlavně ať si vzpomenou na evropu a přidají i zbylá LTE pásma. jinak to pro nás bude opět jen nevybavený čínský šmuk.
Filip
To je sice krasa, ale bez ceskeho LTE k nicemu.
Ondřej
Čínská plečka, bez ltéčka.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze