Česká cena Galaxy S5 bude vyšší než u předchůdců. Známe ji

74

Budou to již bezmála tři týdny, co se světu představil nový Samsung Galaxy S5, nová vlajková loď jihokorejského výrobce. Zatímco datum uvedení do prodeje jsme již znali, nad cenou visely otazníky. I ty se však nyní rozplývají a my již známe startovací cenu, za kterou se "eS-pětka" začne za pár týdnů prodávat na českém trhu.

Samsung představil svou novou vlajkovou loď na letošním veletrhu MWC 2014 v Barceloně, který proběhl poslední únorový týden. Novinka je opět evolucí předchozího modelu a vylepšení jsou spíše drobnějšího rázu. Standardně je tu tak výkonnější procesor, fotoaparát s vyšším rozlišením, který dle našich prvních testů produkuje snímky vysokých kvalit, nebo aktuální Android 4.4 KitKat. Mezi významnější novinky lze řadit zvýšenou odolnost proti vodě a prachu nebo měřič srdečního tepu.

Samsung Galaxy S5

Již od představení se spekuluje, kdy bude novinka v prodeji a hlavně za kolik. Datum zahájení prodeje je nastaveno na 11. duben a zdá se, že to bude platit i pro Českou republiku. Je to poměrně záhy po představení, avšak i tak se například HTC zřejmě povede Samsung předehnat a svou aktuálně nepředstavenou vlajkovou loď začít prodávat o pár dní dříve.

TIP! Podívejte se na galerii screenshotů prostředí Samsungu Galaxy S5

Poslední otazníky se tak vznášely nad startovací cenou. Před dvěma týdny jsme dostali do rukou první předobjednávkové ceny z českých e-shopů, kdy se cena pohybovala od hranice 19 000 Kč a výše. Takřka vždy však platí, že se konečná cena pohybuje o něco níže a potvrdilo se to i tentokrát. Oficiální cena při zahájení prodeje bude s největší pravděpodobností 18 499 Kč.

S pořadovým číslem roste také cena vlajkových modelů od Samsungu

Rozhodně nejde o malou částku a nutno podotknout, že Samsung znovu podražil. Pokud zabrousíme do historie, zjistíme, že například model Galaxy S III startoval na 14 999 Kč. Loni jsme se dočkali Samsungu Galaxy S4 a jeho pořizovací cena při zahájení činila 16 999 Kč. Nárůst ceny se nezastavil tedy ani letos a příští vlajková loď Samsungu by tak mohla snadno pokořit magickou hranici 20 000 Kč.

Technické parametry Samsung Galaxy S5

Kompletní specifikace
Konstrukce142 × 70,5 × 8,1 mm, 145 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP67
DisplejSuper AMOLED, 5,1" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát16 Mpx (5 312 × 2 988), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 410 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 801 MSM8974AC, CPU: 4×2,5 GHz, GPU: Adreno 330
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB / 32 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 5.0
Akumulátor2 800 mAh, bezdrátové nabíjení: ano (nutno dokoupit kryt), doba nabíjení: 1:54 hodin
Dostupnostduben 2014,
Diskuze ke článku
nolimited
to si snad kluci z východu dělají legraci, ne? o co je nová S5 lepší ne S4, že za ni chtějí takové peníze...mám S4 a rozhodně zatím nevidím důvod pro změna na S5 - nic závratného nepřináší...
Tony
Ale veď prečo by si Samsung nedal takú cenu? Veď má neskutočné predaje, chyba je v nás zákazníkoch, že mobily za také pálky kupujeme, keby sa nepredávali za také drahé štartovacie ceny, tak by si to radšej predajcovia premysleli a dali nižšiu cenu, podobne si to môže dovoliť aj Apple, ktorý vydáva každý rok nový iphone, myslím si že ani Xperia Z2 nebude o moc lacnejšia (škoda lebo mám o ňu celkom záujem) a pritom Sony by mohlo, ale malo ísť s cenou nižšie, lebo ich predaje stále ďaleko zostávajú za Samsungom alebo applom
Tomáš
Na max-shopu mají Note 3 za necelých 13k, v ofiko samsung obchodě skoro 19K !!! Tuším, že S4 je na max-shopu za necelých 10k. Jasně, nejsou to telefony z české distribuce, nýbrž z Německa, ale telefony od nich už pár let kupuju a nikdy nebyl problém s reklamací, když jsem ji s nimi musel řešit. Tyhle ofiko ceny si může Samsung strčit za klobouk.
appletractor
Presne tak,cena by mela byt podobna LG G2.
Tak kolem dvanacti,trinacti max.Za takové penize se to nebude prodavat.Telefon je ošklivý
má velké rámečky.Nepoznate ho na prvni pohled,vypadá tuctově a tak neni vhodný ani pro metrosexuály a šampony.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze