Xiaomi 13 Ultra nabídne displej s neuvěřitelným jasem. Představí se zítra

aktualizováno
10
Xiaomi 13 Ultra nabídne displej s neuvěřitelným jasem. Představí se zítra
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Tloušťka v oblasti fotomodulu má být více než 15 milimetrů
  • V součtu budou na zadní straně čtyři fotoaparáty
  • Telefon bude dostupný i mimo čínský trh

Aktualizováno 17. 4. 2023

Známý informátor Ice Universe zveřejnil upoutávku na Xiaomi 13 Ultra, která hlásá, že se novinka pochlubí displejem, jehož maximální jas dosáhne až 2 600 nitů, což je výrazně více, než je u vlajkových modelů dnes běžné. Je tak nasnadě, že by měl být displej výborně čitelný za jakýchkoliv okolností.


Původní informace z 12. 4. 2023

Xiaomi již před několika měsíci představilo vlajkovou řadu 13, avšak nejlépe vybavený kousek ne. Brzy by ale mělo dorazit Xiaomi 13 Ultra, na jehož pravděpodobnou podobu se můžeme nyní díky smartprix.com podívat. Na první pohled upoutá opravdu obrovský kruhový modul se hned čtyřmi fotoaparáty. Rozměry telefonu mají být 163,2 × 74,6 × 9,57 mm, avšak v oblasti modulu s fotoaparáty tloušťka naroste až na 15,61 mm. Výstupek tak bude opravdu výrazný. Jinak má však zadní strana upoutat imitací kůže.

Xiaomi 13 Ultra

V případě hlavního fotoaparátu by se mělo jednat o senzor Sony IMX989 o velikosti 1". Konkrétní informace o fotoaparátech dále chybí, ale spekuluje se, že by všechny čtyři snímače měly mít 50megapixelové rozlišení.

V další výbavě má figurovat velký 6,7" AMOLED displej se 120 Hz a procesor Snapdragon 8 Gen 2. Poměrně standardní baterie s kapacitou 4 900 mAh by se měla nabíjet až 90 W drátově a 50 W bezdrátově.

Xiaomi 13 Ultra již takřka klepe na dveře, neboť bylo potvrzeno, že oficiální představení proběhne 18. dubna, tedy příští týden v úterý. Tisková konference má začít ve 13:00 SELČ. Dodejme, že již dříve bylo potvrzeno, že se bude nabízet globálně.


Diskuze ke článku
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Odhad ceny 37k :D to už je fakt trapné :D jako chápu že vývoj něco stojí atd ale že bude Xiaomi s cenou nad samsung který je na tom přeci jen ještě lépe... No nevím.. Ale na druhou stranu je to dobře, donutí to lidi kupovat jiný smartphone :D
Martin Vit
Martin Vit
Cena bude vyšší především díky podstatně pokročilejší fotografické sestavě už i vůči S23 Ultra. Jsem zvědav, co tam nakonec nasadí, ale spekulace vypadají velkolepě. 4x 50mpx senzory se dvěma teleobjektivy, 12S Ultra se moc nepovedlo, ale 11 Ultra byl dost pokrokový telefon s pohledu zadní strany a myslím si, že tahle 13 bude to samé. Co určitě nehraje Xiaomi do karet je ztráta na ceně, je možné, že tento telefon po roce bude možné pořídit kolem 15tis nový/zánovní kus z druhé ruky.
Hezký den všem

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze