BlackBerry Balance: striktní oddělení práce a soukromí

Při dnešní akci BlackBerry World RIM oznámil další z mnoha novinek. Jedná se o službu BlackBerry Balance, která dokáže oddělit firemní data od osobních aniž by jedna či druhá strana byla znevýhodněna. Stačí jedno BlackBerry a máte v kapse práci i soukromí.

Jak stojí v nadpisu, služba BlackBerry Balance umožní oddělit práci od osobního života, respektive oddělit firemní data v telefonu od osobních. Je to skvělý kompromis, který jistě přivítají jak zaměstnavatelé tak zaměstnanci. Už nebudou potřeba dva telefony – jeden pracovní a druhý osobní.

BlackBerry logo

TIP! Přečtěte si preview nového BlackBerry Bold Touch 9900: štíhlá a elegantní ostružina s NFC

Služba BlackBerry Balance jednoduše vyčlení v zařízení BlackBerry místo pro firemní data, se kterými nelze nijak veřejně manipulovat. Hlavními vlastnostmi jsou:

  • oddělení osobních a firemních dat a aplikací
  • bezpečný přístup k firemním datům, který neumožňuje jakkoliv zveřejňovat nebo kopírovat firemní informace, odesílat emailem (či jinou zprávou) nebo zpřístupnit je osobním aplikacím jako je Facebook, Twitter, MySpace, Yahoo apod. Pokud se uživatel bude pokoušet dostat k firemním datům z osobní aplikace, akce nebude povolena a vyskočí varovná hláška.
  • možnost vymazání firemního obsahu administrátorem BB sítě například v případě, že zaměstnanec opustí firmu, aniž by byla poškozena osobní data
  • možnost vymazání celého obsahu zařízení, tzn. firemních i osobních informací v případě, že zaměstnanec ztratí zařízení
  • přístup k osobním funkcím zatímco jsou firemní funkce zakázané

Minimálním požadavkem je operační systém BlackBerry 6 a vyšší, což nabízí modely 9800, 9780, 9700, 9650, 9300 a 9100

Minimální požadavky pro službu BlackBerry Balance jsou:

  • BlackBerry Enterprise Server nebo BlackBerry Enterprise Server Express verze 5.0.3 nebo vyšší
  • zařízení BlackBerry s operačním systémem BlackBerry 6 nebo vyšší

Více info na adrese http://www.blackberry.com/balance

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze