Asus představil PadFone Infinity Lite s procesorem Snapdragon 600

Včera jsme vás informovali o tom, že Asus pravděpodobně připravuje nejlevnější verzi hybridního tabletu PadFone Infinity Lite a už dnes jsme se dozvěděli, že novinku představil v domovském Tchajwanu. Díky tomu známe nejen specifikace modelu, ale i jeho cenu.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský



Hlavním rozdílem mezi Asus PadFone Infinity Lite a přístrojem PadFone Infinity 2 je výměna procesoru. V levnější verzi přístroje se totiž bude místo Snapdragonu 800, jenž pohání Infinity 2, nacházet „pouze“ Snapdragon „šestistovka“ o taktu 1,7 GHz (Snapdragon 800 nabízí taktovací frekvenci až 2,2 GHz).

asus-padfone-infinity-lite

TIP: Samsung Exynos Infinity: Jihokorejci lákají na MWC

Infinity Lite bude využívat služeb operačního systému Android ve verzi 4.1 Jelly Bean, avšak než se dostane do prodeje, měl by disponovat už nejnovější verzí systému, tedy 4.4 KitKat. Smartphone, který lze vložit do tabletového docku je vybaven 5palcovým displejem o Full HD rozlišení (1 920 × 1 080 pixelů), 13Mpix zadní kamerou, 2 GB paměti RAM, 32 GB úložného prostoru a baterií o kapacitě 2 400 mAh .

Dok ve formě tabletu pak nabídne 10,1palcový též Full HD displej a navíc obsahuje baterii o kapacitě 5 000 mAh. Asus dále oznámil, že přístroj se v Tchajwanu začne prodávat během března a to za cenu 13 990 tchajwanských dolarů – to je po přepočtu a přičtení DPH cca 11 000 Kč. Dalších 7 000 tchajwanských dolarů (cca 5 500 Kč) pak zaplatí každý, kdo bude chtít i dock ve formě tabletu. V současné době není jisté, zda bude tablet k dispozici i v mezinárodním měřítku.

Zdroj: Phone Arena