Asus FonePad v ČR: známe dostupnost

Během právě probíhajícho veletrhu MWC představený tablet či phablet Asus FonePad se dočkal očekávaného data dostupnosti v ČR. Pokud vás zajímá, kdy se tento tablet na rozmezí obřího telefonu a tabletu objeví na pultech obchodů v tuzemsku, čtěte dál.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský




ASUS představil na veletrhu Mobile World Congress v Barceloně zařízení FonePad, sedmipalcový tablet, který je vybaven 3G modulem a dokáže nabídnout funkce obvyklé u chytrých telefonů s operačním systémem Android 4.1 Jelly Bean Zajímavostí je také použitý procesor - o výkon FonePadu se stará Intel Atom Z2420 s taktem 1,2 GHz. Novinka disponuje jasným IPS displejem se širokými pozorovacími úhly a HD rozlišením (1280 x 800 pixelů). FonePad bude v České republice v prodeji od dubna.

Pro ty, kteří chtějí využívat komunikační funkce chytrých telefonů a zároveň oceňují možnosti většího displeje tabletu spojuje FonePady tyto dvě zařízení v kompaktním provedení s povrchovou úpravou z kovu. Novinka váží 340 gramů a její profil měří jen 10,4 mm. Tablet pohání procesor Intel Atom Z2420 zajišťující plnou kompatibilitou s operačním systémem Android. Dokáže přehrávat hardwarově akcelerovaná 1080p Full HD videa a na jedno nabití vydrží až devět hodin.

Jedinou neznámou tak v současné době zůstává cena. Tu na dnešní přepočet ovšem odhadujeme přibližně na 6 000 až 7 000 Kč.

Zdroj: Tisková zpráva