ASUS FonePad míří do České republiky za cenu kolem 6 tisíc

Již tento týden se začne na našem trhu prodávat další zajímavý tablet (nebo přerostlý telefon?), na který čeká mnoho zákazníků. Konkrétně se tak stane v pátek 12. dubna a tím tabletem bude Asus FonePad.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Martin Straka

 

Tento tablet mnoho čtenářu jistě zná a ví, že byl představen letos na výstavě Mobile World Congress v Barceloně. FonePad, sedmipalcový tablet, který je vybaven 3G modulem a dokáže nabídnout funkce obvyklé u chytrých telefonů s operačním systémem Android 4.1 Jelly Bean. Zajímavostí je také použitý procesor - o výkon FonePadu se stará Intel Atom Z2420 s taktem 1,2 GHz. Novinka disponuje jasným IPS displejem se širokými pozorovacími úhly a HD rozlišením (1280 x 800 pixelů).

ASUS_Fonepad_02-hero_large_verge_medium_landscape
FonePad se chlubí hlavně telefonickými funkcemi

Tablet je vybaven také slotem pro micro SD kartu a přední HD kamerou pro online komunikaci a videohovory. Pro ty, kteří chtějí využívat komunikační funkce chytrých telefonů a zároveň oceňují možnosti většího displeje tabletu spojuje FonePad tyto dvě zařízení v kompaktním provedení s povrchovou úpravou z kovu.

asus-fonepad1

Novinka váží 340 gramů a její profil měří jen 10,4 mm. Tablet pohání procesor Intel Atom Z2420 zajišťující plnou kompatibilitou s operačním systémem Android. Dokáže přehrávat hardwarově akcelerovaná 1080p Full HD videa a na jedno nabití vydrží až devět hodin. Jak jsme již předeslali, tak tablet bude oficiálně k dispozici v ČR od 12. dubna a to za cenu kolem 6 000 korun. V nabídce ho již teď má například obchod asus.as (ASUS FonePad ME371MG-1B028A šedý 7"/ Z2420/ 16GB/ 3G/ GPS/ Android 4.1) za cenu 6 190 Kč.

Jaký postoj máte k tomuto zařízení vy? Dovedete si představit, že se v Evropě toto zařízení uchytí jako telefonní přístroj a lidé ho budou používat tak jak nám to Asus naznačuje v jeho promo videu?