Asijský výrobce kamer Yashica vytvořil plagiát Nokie N95

2

S články o Nokii N95 se roztrhl doslova pytel. Po té, co jsme Vás informovali jako první o fotografiích pořízených tímto mobilem a hře Quake, kterou je možno na něm hrát, přicházíme s plagiátem této vlajkové lodě Nokie.

Asijský výrobce kamer a fotoaparátuů Yashica se rozhodl vyrobit kromě obvyklého sortimentu i kopii mobilního telefonu Nokia N95. O tom, že je to velmi zdařilý kousek, se můžete přesvědčit na přiložené fotografii (pravý telefon). Znatelným rozdílem oproti originálu je 2,4 palcový dotykový displej a absence výsuvné konstrukce. Nokia se již několikrát pustila do soudní pře s s čínskými plagiátory, ale spory se táhnou velmi dlouho a jedná se o běh na dlouhou trať. Finskému výrobci se jen málokdy podaří uspět.

V poslední době jsou čánští plagiátoři dokonce tak troufalí, že na trh vypouštějí kopie dokonce ještě nepředstavených telefonů Nokia. Nedávno se tak stalo s modelem N81 a dnes jsme vás informovali o kopii Nokie N82, která dokonce nepostrádá ani 5 Mpx fotoaparát. Snad ani nemusím dodávat, že ceny takových plagiátorů jsou několikanásobně nižší, než u (budoucích) originálů.

zdroj: www.justamp.blogspot.com

Diskuze ke článku
JohnyAsbest
Tady kdejaká pochybná organizace buzeruje něco o pochybných autorských právech a když je to v Číně či tam někde podobně, tak se nic neděje. Hlavně, že se pokutujou , trestaj atd. vlastní občané - to těm našim vnitřním bolševikům jde............
Klára
dobrý den.mám velký problé.táta žije v americe a řekla že se mi nokia n95 zamlouvá.on mi ji teda koupil po internetu na stránce www.ebay.com jakmile mi nokia n95 došla tak sem ji prozkoumala a zdála se mi jiná než co znám tady z českých obchodů.hned na druhý den sem zašla do prodejny a tam mi bylo zděleno že to není nokia n95 ale její kopie.tak bych se potřebovala zeptat jestli se dá nějak zažalovat(nebo prostě něco takový) toho člověka kdo mi tu opii prodal,popřípadě co se stím dá děklat..předem děkuji za odpověd.a prosím jesti bysme mi tu odpověd když mohly poslat na e-mail.děkuji.naschledanou

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze