iPad Pro 2018 se blíží. Podívejte se na pravděpodobnou podobu

2× aktualizováno
6
iPad Pro 2018 se blíží. Podívejte se na pravděpodobnou podobu
  • Další generace iPadu Pro má zmenšit rámečky a zaoblit rohy
  • Očekává se také absence tlačítka či 3,5mm jacku
  • Otazníky visí nad případným výřezem v displeji

Aktualizováno 17. 10. 2018

Na další generaci iPadů od Applu nadále čekáme. Nyní unikla zřejmá podoba zařízení v ochranném pouzdru. To sice finální křivky iPadu skrývá, avšak vidíme, že displej naroste na úkor rámečků. Ty se zmenší a ustoupit jim bude muset klasické tlačítko. Ovládání se tak spolehne na gesta. I majitelé tabletů od Applu tak přijdou o čtečku otisků prstů a naopak se budou muset spoléhat na Face ID, které iPady po vzoru iPhonů dostanou. Prozatím není jisté, kdy budou nové modely představené, nicméně se spekuluje o 31. říjnu.

Apple iPad Pro 2018

Aktualizováno 20. 9. 2018

Zatímco mnozí očekávali, že nový iPad (či iPady) Apple představí po boku iPhonů, realita nás přesvědčila o opaku. Stále však platí, že bychom se nových tabletů měli dočkat ještě v letošním roce. Kromě indícií níže v tomto článku se další důkazy objevily v rámci beta verze iOS 12.1. Ve zdrojovém kódu se objevila například skupinu pro instalaci nového zařízení, která je pojmenována „iPad2018Fall“. Ta značí, že letošní modely dorazí během podzimu. Další důkaz poodkryla synchronizace Memoji, což naznačuje, že bude existovat více zařízení s podporou Face ID. Doposud tuto funkci nabízí jen iPhony, avšak připojí se i iPady.

Apple iPad 2018

Původní informace z 6. 8. 2018

V letošním roce by měl Apple kromě nových iPhonů odhalit i iPady. Konkrétně se spekuluje o iPadu Pro, v jehož případě však stále není známa podoba. Server 9to5Mac však neustále prohledává zdrojový kód nového iOS 12 a zdá se, že konečně na něco narazil. Zní to možná až neuvěřitelně, ale vzhled budoucího iPadu možná prozradila jedna ikonka. Všimněte si, že zatímco na staré je piktogram jednoznačně připomínající současný model, nová verze ikonky je sice věnována též velkému zařízení, nicméně se značně odlišným vzhledem. V prvé řadě chybí tlačítko pod displejem, na které nezbylo místo. Displej má nově velmi malé rámečky. Dále je patrné, že rohy displeje budou více zaoblené.

Apple iPad Pro
Možnou podobu nového iPadu Pro odhaluje změna designu systémové ikony

Zaoblení krajů displeje naznačuje i již vydaný simulátor, který dává vývojářům možnost si své aplikace v novém prostředí vyzkoušet. V případě iPadu emulátor počítá se zaoblenými rohy. Může se to zdát jako takřka zbytečnost,ale zaoblení rohů může v krajní situaci zakrýt některé informace v aplikacích, a vývojáři s tím tak musí počítat. Pokud emulátor počítá s mírně zaoblenými rohy, je podivné, že by se z něj vytratil výřez v horní části displeje.

Apple iPad Pro
Emulátor prostředí iOS 12 naznačuje zaoblení rohů displeje iPadu

Do hry tak vstupuje spekulace, že by se nový iPad Pro mohl obejít bez výřezu. Dřívější informace však naznačují, že iPad Pro má mít pokročilé rozpoznávání obličeje, k čemuž bude potřebovat nejen čelní fotoaparát. Z tohoto důvodu by tak výřez dával smysl. Je tak možné, že s ním emulátor buď skutečně nepočítá, nebo Apple plánuje vydat dvě odlišné verze iPadu Pro. Jedna by nabízela výřez a rozpoznání obličeje, druhá by rozpoznání oželela a obešla by se bez výřezu. Prozatím je tak téměř jisté jen to, že dojde ke změně vzhledu, avšak jak nakonec nový iPad Pro bude vypadat, nevíme.

Diskuze ke článku
Andrej
Ja som myslel, že iPad Pro 2018 dorazí až v roku 2019.
ICE
Bez jacku? Jasně, není tam místo
Petr
Možná to bude už model 2019. Spíš bych uvítal nástupce levnějšího modelu, ipad bych si koupil, ale s trochu rozumnou výbavou, ne takového kastráta se starým procesorem. Model pro se hodí snad jen jako pracovní nástroj, přitom má výbavu, kterou by měl mít i ten levnější.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze