Apple chce pod stromeček 4,5 miliardy korun. Od Samsungu

24

Už to vypadalo, že spor Samsungu a Applu týkající se nejrůznějších patentů je zažehnán a obě dvě společnosti se budou utkávat už jen na trhu. Ale válečná sekyra nevydržela v podzemí moc dlouho. Další kolo sporů startuje Apple, který požaduje dodatečné náhrady.

Stalo se tak nedlouho poté, co byl uzavřen smír. Za ten musel Samsung zaplatit 180 miliónů dolarů. Nyní však Apple požaduje dodatečných 180 miliónů dolarů (cca 4,3 miliardy korun). Na to Samsung nehodlá přistoupit, takže se můžeme těšit na další kolo soudních sporů.

Apple a Samsung

Celý spor se táhne už od roku 2012, a to kvůli pěti modelům Samsung, které měly porušit patentová práva Applu. Nakonec soud uznal pouze dvojici z nich gesto pro odemčení telefonu (slide-to-unlock) a synchronizace v pozadí systému (quick sync). Mezitím si také Samsung prosadil jednu ze svých dvou žalob, a to patentové zneužití našeptávání slov (word suggestions).

Zdroje: fosspatents.com

Diskuze ke článku
stepo
Ježíš tady je zase chtraku...a že samsung kopiroval od applu co se jen dalo vam přijde v pořádku? Je to holý fakt. Když zi někdo něco ukradne,nebudeš to chtit zpět? Nebo minimálně zaplatit dlužnou částku? Každý general koukam.:-)
Karlík
Reknu to takhle: vsadim se, ze S7 bude mit Force touch displej.
Martin Tuček
Martin Tuček
Naposledy upraveno: 27. 12. 2015 13:28
Nenažranci v Applu, mají tolik peněz, že by mohli třeba zaplatit Řecký dluh, ale oni chtějí ještě více a více...
Buhu
Kazdy chce vic a vic

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze