App Store se chlubí již více než 25000 aplikacemi!

Před několika dny dosáhl obchod App Store dalšího mezníku. Od počátku března mohou majitelé telefonů Apple iPhone vybírat z opravdu slušné sbírky her a aplikací. Připravili jsme pro vás přehled nejlépe hodnocených her z App Store.

App Store se chlubí již více než 25000 aplikacemi!

Někdo by si mohl pomyslet, že k takto vysokému počtu aplikací musela vést dlouhá cesta. Ovšem zdání klame. App Store zahájil svoji činnost teprve v loňském roce. Konkrétně 11. července a tehdy nabízel pouhých 500 aplikací k zakoupení. Růst tak mohl začít. Koncem listopadu už uživatelé vybírali z 10 tisíc aplikací. Doslova raketový vzestup pokračoval i v dalších měsících. Meta 15 tisíc aplikací padla zhruba v půlce ledna 2009. Rovných dvacet tisíc bylo pokořeno ani ne za další měsíc. Je tedy jasně vidět, že poslední dobou přibývá měsíčně zhruba 5000 nových aplikací. Jednoduše si tak můžete spočítat, kdy bude například překonána další významná hranice.


Obchod App Store

Po oslnivém začátku článku se možná ptáte, co stojí za takovým úspěchem. Věřte, že důvodů je hned několik. Prvním je bezpochyby všeobecná a celosvětová mánie okolo iPhonu. Další výhoda se týká zejména vývojářů. Zatímco například aplikace pro platformu JAVA 2.0 je nutné portovat až pro několik tisíc telefonů, iPhone je jen jeden. Třetím důvodem je cena. Zní to až neuvěřitelně, ale téměř ¼ aplikací je zdarma. Ovšem to není vše. 80% aplikací koupíte na App Store za cenu, která nepřesahuje 2$! To je nesrovnatelně méně, než právě za již výše zmíněné aplikace psané v jazyce JAVA.

Hry na iPhone v App Store

Patříte-li mezi příznivce mobilního hraní, zaujme vás možná číslo 5263. Přesně tolik se v současnosti nachází na App Store her. Je třeba však počítat ve většině případů s mnohem vyššími cenami, než v případě aplikací. Naprogramovat hru je totiž nejen časově, ale i finančně neporovnatelně náročnější. Navíc je třeba do výsledné ceny započítat i další náklady, například zakoupení licencí. Nelze se tedy divit cenám okolo 8-10$. Ovšem budete náležitě odměněni. Hry se na velkém displeji hrají výborně a díky pohybovému čidlu je to úplně jiný zážitek, než jaký jste znali doposud.

Jak asi sami tušíte, říci o nějaké hře, že je nejlepší, dost dobře nejde. Každý hráč má jiné nároky a jiné měřítko. Přesto lze o malé skupince her vždy říci, ano ty patří do první linie. Chvíli jsem tedy pátrali a vybrali pro vás několik titulů, které v současnosti kralují žebříčkům a rozhodně stojí za to.

Hysteria Project


iPhone hra Hysteria Project

O této hře uslyšíte z různých zdrojů. Ovšem asi ve všech pádech bude skloňováno slovo revoluce. Čím že je hra tak reálná? Nejvíce asi tím, že děj máte možnost sami ovlivňovat. Celý příběh je jeden velký útěk. Musíte si zachránit život před bezcitným zabijákem. K hororové atmosféře přidejte pohled z první osoby a perfektní zvukovou kulisu.

Archibald´s Adventure


iPhone hra Archibald´s Adventure

Tento herní počin má na svědomí malé české vývojářství Rake in Grass. Na první pohled se jedná o obyčejnou 2D skákačku. Příběh se točí okolo kluka, který nadevše miluje jízdu na skateboardu. Toho kamsi uvěznil bláznivý profesor a zápletka pro úctyhodných 114 levelů je na světě. Dalším milým překvapením je nespočet dobrých a hlavně neokoukaných nápadů, které vás provázejí po celou dobu hraní.

Spore: Origins


iPhone hra Spore: Origins

Svým způsobem trochu jedinečná hra. Spojuje zábavu s výukou. Ale nebojte vše se děje naprosto nenásilnou formou. V této mulitplatformové hře dostanete buňku a dál se už musíte starat. Cílem je, aby se buňka nadále vyvíjela ve stále složitější organismus. Hledáte-li opravdovou návykovku na několik hodin, koupí Spore chybu neuděláte.

Real Football 2009


iPhone verze hry Real Football 2009

Sportovním nadšencům nemohu než doporučit výborný fotbálek z dílen francouzského Gameloftu. Stejnojmenný titul boduje prakticky na všech platformách a ani iPhone není výjimkou. Očekávat můžete skvělé grafické zpracování a mnoho týmů světa s opravdovými hráči. Licence jsou samozřejmě zakoupeny. Nechybí ani několik různých herních módů a tak vás tento fotbálek jen tak neomrzí.

Aqua Moto Racing


iPhone hra Aqua Moto Racing

Nezapomněl jsem ani na závodní žánr, kterým uzavřu stručný výčet iPhone her, které stojí za vyzkoušení. Jak z názvu hry i zde přiložených screenů vyplývá, jde o závody na vodních skútrech. Přítomen je klasický šampionát se stupňující se obtížnosti a nechybí ani možnosti vylepšení skútru. Grafiku asi nejlépe zhodnotí každý sám. Z mého pohledu jí snad nelze vyčíst nic zásadního.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze