Aplikace Mobilní eKonto nově nabízí možnost investic

7

Raiffeisenbank nadále vylepšuje a rozšiřuje možnosti své aplikace Mobilní eKonto, která slouží ke správě vašeho bankovnictví. Nově jako jedna z prvních bank umožňuje i aktivní správu investic – nákupy a prodeje podílových fondů či náhled portfolia.

Raiffeisenbank spouští novou verzi své aplikace pro chytré telefony a tablety s názvem Mobilní eKonto. Hlavní novinkou je možnost nákupu, prodeje a správy podílových fondů přes chytrý telefon nebo tablet. „Klienti jsou při využívání banky v chytrém telefonu či tabletu stále aktivnější a investice byly jednou z posledních oblastí, která v těchto zařízeních dosud chyběla. Přidáním investičních možností tak majitelé Mobilního eKonta využijí prakticky stejné funkčnosti jako v internetovém bankovnictví,” uvedl produktový manažer Raiffeisenbank Vratislav Kříž.

Mobilní eKonto – verze pro iOS

Mobilní eKonto klientům nově nabízí seznam nakoupených podílových fondů i graf vývoje portfolia včetně aktuálního zhodnocení. „Aplikace umožní také jednoduše nakoupit kterýkoli z aktuálně nabízených podílových fondů Raiffeisen investiční společnosti nebo Raiffeisen Capital Management, a to jak formou jednorázové, tak i pravidelné investice,” dodal Vratislav Kříž. Při nákupu fondu má investor k dispozici všechny potřebné údaje o všech podílových fondech – jejich aktuální hodnotu, vývoj kurzu, klíčové informace pro investora a další data. Při nákupu lze využívat i vzory plateb.

Kromě investičních funkcí aplikace nově nabízí také potvrzení o odeslané platbě v PDF, které si uživatel může buď uložit do telefonu nebo poslat emailem příjemci platby. U telefonů a tabletů s Androidem se rozšiřují možnosti využití QR kódu – domácí platbu lze předvyplnit načtením QR kódu z galerie nebo přílohy z emailu, není tedy nutné QR kód fotit jako doposud.

Průměrný uživatel Mobilního eKonta vstoupí na svůj účet 22× měsíčně, zatímco průměrný uživatel internetového bankovnictví se na účet přihlašuje jen 8× měsíčně. Výrazně roste i podíl zadaných plateb přes chytrý telefon nebo žádostí o úvěr. Více než 18 % ze všech jednorázových plateb už klienti zadávají přes chytrý telefon.

Aktuálně je aplikace Mobilní eKonto k dispozici pro telefony a tablety s operačním systémem Android a iOS. Jak nám však potvrdil tiskový mluvčí Raiffeisenbank, Tomáš Kofroň, v přípravě je také aplikace pro Windows Phone, jejíž vydání je naplánováno na příští rok. S verzi pro systém BlackBerry se v tuto chvíli nepočítá.

Stáhnout Mobilní eKonto

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroj: TZ Raiffeisenbank

Diskuze ke článku
Renda
Už aby byla ta aplikace pro WP....
Standa
Pro WP slibovali už loni. Přímo z RB mi na dotaz odpověděli, že o appce pro WP uvažují, což znamená, že ještě ani nemusí být ve vývoji. Po více než roce čekání jsem tudíž změnil banku a je to.
Ma
Presne tak... tady se pisni nejakyma nesmyslama pritom ja na WP neudelam ani platak... protoze jejich web je na h**no na telefonu a aplikaci nemaj... asi si pujdu taky nekam jinam.

M
pedro
Co to melete, trubky, taky mam WP a ucet v RB, ale mobilni ekonto mi vubec neschazi, vzdyt vsechno vyridite pres web.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze