Aplikace Lékárny v ČR převede SMS eRecept na čárový kód, i bez dat

2
Aplikace Lékárny v ČR převede SMS eRecept na čárový kód, i bez dat
  • Od začátku roku pacienti obdrželi více než 1,7 milionu identifikátorů eReceptů zaslaných prostřednictvím SMS
  • Počet takto vydaných elektronických předpisů se zvyšuje, Česká lékárnická komora (ČLnK) proto zjednodušila zpracování eReceptu ze zaslané textové zprávy
  • Aplikace Lékárny v ČR nepraktický SMS identifikátor automaticky převádí na čárový kód i bez datového připojení

ČLnK v novém spotu představuje aplikaci Lékárny v ČR, jež kromě mapy a kontaktů do lékáren obsahuje i převaděč SMS eReceptů do čárového kódu. Verze pro Android je druhou nejlépe hodnocenou aplikaci v kategorii aplikací pro zdravotnictví. Je zdarma ke stažení v GooglePlay, kde si ji doposud stáhlo více než 10 tisíc uživatelů. Pro uživatele systému iOS je též zdarma dostupná v AppStore.

Šetří čas pacientům i lékárníkům

Nejnovější funkce mobilní aplikace ČLnK převádí jednotlivé identifikátory z textových zpráv plně automaticky. Stačí mít aplikaci staženou v mobilním telefonu, převod probíhá bez potřeby datového připojení. Čas ušetří nejen pacientům, ale také lékárníkům. „První ohlasy na novou funkci aplikace jsou velmi pozitivní. Pacienti tráví v lékárnách méně času čekáním a lékárníci se více než klávesnici počítače věnují odbornému poradenství pacientům,“ pochvaluje si novou funkci aplikace Lékárny v ČR PharmDr. Lubomír Chudoba, prezident ČLnK.

Nové video trefně popisuje, co se děje před i za tárou

Poté, co v září lékárníci obohatili aplikaci o praktický převaděč identifikátorů ze zpráv SMS a v říjnu přidali i možnost ručního přidání nebo skenování, se nyní snaží novinku rozšířit mezi pacienty. K tomuto účelu vytvořili krátké video, které trefně popisuje to, co se děje před i za tárou. „Animovaný spot výstižně poukazuje na nedostatky, se kterými se doposud lékárníci i pacienti museli vyrovnávat. Naše aplikace přináší efektivní řešení, které je ve videu jednoduchou formou prezentováno,“ říká v k videu Mgr. Aleš Krebs, Ph.D., viceprezident ČLnK.

Stažením aplikace získají pacienti i praktického rádce o lékárnách

Převádění eReceptů není zdaleka jedinou funkcí, kterou aplikace Lékárny v ČR uživatelům nabízí. Poskytuje také možnost dohledat všechny lékárny v České republice, po propojení s navigací dokáže pacienta navést k té nejbližší a obsahuje důležité kontaktní informace včetně adres, telefonů a otevírací doby. Nechybí ani vyhledání lékárny podle specializovaného poradenství, například při odvykání kouření, snížení hmotnosti či screeningu diabetu a péče o diabetické pacienty či trpící Alzheimerovou chorobou,“ doplňuje k novince Mgr. Michaela Bažantová, tisková mluvčí ČLnK.

Stáhnout Lékárny v ČR

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Jaroslav Polák
Jaroslav Polák
Jako zajímavé řešení, umíme donutit doktory vydávat e-recepty, ale už je nedokážeme donutit tisknout čárový kód... To samé Účtenkovka...
Vojta Vilímec
Vojta Vilímec
e-Recept se Zdeňku Hřibovi povedl :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze