Alcatel OneTouch Pop 8S – dostupný 8" LTE tablet je v Česku

Společnost Alcatel OneTouch uvedla na český trh tablet Pop 8S, který spojuje přijatelnou cenu a LTE modul pro příjem mobilního internetu. Nejvíce cenově agresivní osmipalcový LTE tablet na trhu je určen především začínajícím uživatelům.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský


Přístroj je, jak už název nasvědčuje, vybaven 8palcovým IPS displejem s HD rozlišením a operačním systémem Android 4.4 KitKat. Tabletová novinka z rodiny Pop zaujme příjemně tenkým profilem. Tloušťka 7,99 mm v pase a hmotnost 325 gramů patří v dané kategorii rozhodně mezi to lepší. Hlavní dominantou přístroje je velký osmipalcový IPS displej s rozlišením 1 280 × 800 pixelů. Díky podpoře mobilních sítí čtvrté generace (4G/LTE) můžete stahovat až rychlostí 150 Mb za sekundu. K dispozici je také GPS čip, takže tablet lze použít i pro navigování.

001

TIP: Nové Alcately OneTouch Pop 2 a Pop 8S živě z Berlína (video)

K dispozici jsou také dva fotoaparáty (5Mpx na straně zadní, 2Mpx na straně přední) a navíc přístroj disponuje i funkcí hlasového volání, takže s ním můžete i telefonovat nebo posílat SMS zprávy jako s běžným telefonem. Výkon obstarává čtyřjádrový procesor s taktem 1,2 GHz.

Podporována je dále i technologie Miracast pro sdílení multimediálních souborů například s televizorem. Nechybí dokonce ani infraport pro ovládání domácí elektroniky. Vnitřní paměť nabídne 8 GB prostoru a lze snadno rozšířit pomocí microSD karty až o dalších 64 GB. Baterie pak nabídne kapacitu 4 060 mAh. Pokud by vám přesto nestačila, k tabletu připojíte přes micro USB port záložní baterii. Kromě toho zařízení podporuje i připojení externích datových disků.

002

Tablet se prodává za 5 290 Kč s DPH a v nabídce jej mají čeští telefonní operátoři.

Zdroj: Tisková zpráva