Acer představil herní tablet Predator 8 GT-810

7

Acer dnes kromě nových telefonů s Androidem a Windows představil také tablet. A ne ledajaký, konkurovat má totiž herní konzoli nVidia Shield. Jedná se o čistokrevné herní zařízení s vnitřnostmi, které si poradí i s nejnáročnějšími hrami. To, že se jedná o herní tablet navíc ihned prozradí i design.

Acer Predator 8 GT-810

O tabletu Acer Predator jsme vás již několikrát informovali. Nyní je však vše konečně potvrzené. Acer jej představil před pár minutami na veletrhu IFA 2015. Nabízí 8palcový displej s FullHD rozlišením a by byl obraz ještě věrnější, je vybaven technologií Predator ColorBlast, která přináší vysoce kvalitní barvy profesionálních monitorů do tabletu, který tak zobrazí až dvojnásobek barev, než kolik zvládne většina notebooků – podporuje 100% pokrytí barevného prostoru NTSC.

Další výbavu tvoří čtyřjádrový procesor Intel Atom x7-8700 s grafikou Intel HD Graphics (Gen 8 –LP) či 2 GB RAM a 64 GB úložného prostoru. Navíc nechybí ani slot na paměťové karty (max. kapacita 128 GB). Tablet běží na Androidu ve verzi 5.1 Lollipop. Na nabití by přitom měl vydržet pracovat až 8,5 hodiny. Kromě toho podporuje bezdrátovou síť Wi-Fi 802.11a/b/g/n a rychlé připojení 2×2 MIMO, které přináší až dvakrát rychlejší přenos dat oproti tradičním 1×1 řešením.

Acer Predator 8 GT-810

Součástí jeho softwarové výbavy bude také předinstalovaná závodní hra Asphalt 8 s 320 tisíci kredity pro nákupy ve hře (ekvivalent zhruba 1200 Kč). Kromě toho nabízí čtyři dopředu orientované reproduktory s certifikací Dolby Audio Predator Quadio nebo vibrační odezvu, která má zvýšit zážitek ze hry. Tablet navíc nabízí i aplikaci Predator MediaMaster, která umožňuje volitelná nastavení zvuku a obrazu pro standardní použití, přehrávání filmů, hudby a hraní her. Například v herním režimu se zvýší rádius prostorového zvuku, saturace barev a celkový kontrast, zatímco ve filmovém režimu jsou basy nastaveny na střední úroveň a naopak posíleny jsou úrovně černé barvy na displeji pro vyšší detaily. Kromě toho najdete na jeho zádech panely s měkkou texturou, díky kterým je příjemný na dotek a snadno se přenáší.

Acer Predator 8 GT-810

Acer Predator 8 GT-810 bude k dispozici v oblasti EMEA v listopadu za cenu od 9 990 Kč. Acer pro svůj herní tablet Predator 8 nabídne celou řadu volitelných doplňků, jako jsou kryty, ochranné obaly, stylus, cestovní nabíječka, adaptér SlimPort nebo herní headset. Kromě něj dnes Acer představil také 6palcový telefon Predator. Ten nabídne například 10jádrový procesor, 4 GB RAM či čtyři dopředu orientované reproduktory a 21Mpx fotoaparát. Nejsou však známy další podrobnosti (například operační systém), neboť se začne prodávat až příští rok. Detailněji s ním budeme pravděpodobně seznámeni až na některém z dalších veletrhů (CES či MWC).

Technické parametry Acer Predator 8 GT-810

Kompletní specifikace
Konstrukce218 × 127 × 8,7 mm, 350 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 8" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 560 × 1 440), , autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetIntel Atom Z8700, CPU: 4×2,4 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 5.1
Akumulátor4 420 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:27 hodin
Dostupnostlistopad 2015, 9 500 Kč
Diskuze ke článku
Luke
Zajímavý stroj. Těším se na recenzi.
Jirka.S
Super výkon a podání barev na hraní ptáků létajících z praku. Neříkám že se nenajde nějaká pěkná hra jako třeba hry od madfinger, ale nikdy nedosáhnou kvalit konzole nebo PC, ani těch přenosných konzolí. Budoucnost tablet+hraní (jako opravdové hraní) je ve streamingu her. Ale design a ty repráčky se mi moc líbí, ještě se uvidí jak budou hrát.
Jan Dedecek
Jan Dedecek
S nadstavbou od Aceru a 2GB RAM si nejsem moc jistý, jistě by bylo do budoucna lepší integrovat větší RAM :-) Zajímavý by určitě mohl být display a jsem zvědavý na reprodukci zvuku. Design je subjektivní, každopádně bych na nazval "zajímavým".
Patrik Halmi
Patrik Halmi
Co znamená brutální výkon? Dá se to vůbec využít s androidem? Jaká hra potřebuje ten brutální výkon? Pochopil bych s Windowsem aby si tam člověk rozjel pořádnou hru a ne ty androidi.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze