Google oficiálně odhaluje projekt Tango Tablet

Jistě jste zaznamenali zajímavý koncept telefonu nazvaný Project Tango. Google ho představil zhruba před dvěma měsíci a ukázal také, jak lze pomocí něj snímat 3D scénu a tvořit 3D model okolí. Po smartphonu Google představil tablet se stejnou funkčností.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Martin Straka

 

Tablet samozřejmě bude běžet na nejnovějším Androidu 4.4 Kitkat a nabídne velmi zajímavou výbavu.

182267-projecttangowhite-660x343
referenční tablet nazvaný Project Tango

TIP: Je toto nové logo Androidu?

Tablet Projekt Tango nabídne 7palcový Full HD displej, čtyřjádrový procesor nVidia Tegra K1, 4 GB interní paměti, 128 GB úložného prostoru, WiFi, Bluetooth, LTE, USB 3.0 a microHDMI porty. Jak víme, hlavním cílem tabletu je zachytit 3D fotografie a zmapovat pomocí nich terén kolem něj. Tablet je tak vybaven senzorem hloubky a dvěma kamerami na zadní straně. Zatímco jeden je 4megapixelový se snímačem dvou mikronů pro super citlivost na světlo, druhá nabízí 170 stupňový širokoúhlý objektiv.

182267-projecttangoblack-660x352

TIP: Amazon připravuje na 18. června speciální akci, kde ukáže něco amazing

Přední fotoaparát nabízí 120 stupňový objektiv, který také dovoluje zachytit scénu v širokoúhlým záběru. Podle společnosti Google bude možno tento tablet předobjednat již toto léto - na konci června a to za cenu stanovenou na 1 024 dolarů (cca 20 000Kč). Zatím není jasné kolik Google nechá vyrobit těchto tabletů a kolik jich bude k dispozici samotným uživatelům.

zdroj: Phonedog