Apple iPad mini 3 bude údajně dostupný až příští rok

Apple tento rok chystá ještě jednu velkou konferenci, na které budou představeny zřejmě nové Macbooky, ale zcela určitě nástupce tabletů z řady iPad. Očekává se inovovaný nový iPad Air a iPad mini. Poslední zvěsti však naznačují, že prodej začne až za několik měsíců od představení.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Martin Straka

 

K představení by mělo dojít 21. října 2014 a stěžejní produkty budou právě nástupce obou řad tabletů iPad. iPad Air 2 by měl být zase o něco tenčí a výkonnější. To samé platí určitě i o tabletu iPad mini 3, který se však na pulty dostane až začátkem příštího roku. Podle tchajwanských zdrojů nejsou na vině kapacity továren montující pro Apple nejmenší tablet, ale přílišná blízkost novým produktům smartphonům iPhone 6 a iPhone 6 Plus.

iPad mini 3 mockup by Martin Hajek 1000a

Obě kategorie výrobků jsou si teď ještě blíž, když největší telefon v portfoliu má již 5,5 palce a iPad mini palců osm. Apple si tak chce zajistit co největší začáteční prodeje svých větších nástupců telefonů iPhone a po novém roce dát možnost opět novému produktu – tabletu iPad mini 3. Ten bude disponovat konečně čtečkou otisku prstů TouchID, což bude zřejmě jeho největší inovace.

Zdroj: news.mydrivers.com