Veletrh IFA 2014 začíná: přehled chystaných novinek

24

Očekávaný veletrh IFA 2014, který se již tradičně koná v německém hlavním městě Berlíně, se nezadržitelně blíží. Začíná již ve středu, a nastal proto největší čas podívat se, jaké novinky na něm letos můžeme očekávat. Již tradičně můžeme největší nadílku novinek čekat od Samsungu nebo Sony.

IFA 2014

Jeden z nejvýznamnějších veletrhů, berlínská IFA 2014, začíná již ve středu 3. září, alespoň tedy část pro novináře. Samotný veletrh pro veřejnost začíná o dva dny později. Opět se můžete těšit na spoustu novinek od předních výrobců. Hlavními taháky budou novinky od Samsungu a Sony, kteří své klíčové modely pro závěr roku představují na veletrhu IFA pravidelně. Další jistotou je pak redakční účast mobilenet.cz a tudíž i celodenní zpravodajství přímo z centra dění. Těšit se můžete na mnoho článků, první dojmy, ale také komentované videopohledy a živé fotografie. V dnešním článku přinášíme přehled toho, co lze na veletrhu očekávat.

IFA 2014

Časy tiskových konferencí

  • Acer – středa, 11:00
  • Asus – středa, 12:30
  • Samsung – středa, 15:00
  • Sony – středa, 16:15
  • HTC – čtvrtek, 8:00
  • Nokia – čtvrtek, 10:00
  • Lenovo – čtvrtek, 14:00
  • Huawei – čtvrtek, 15:00
  • Alcatel OneTouch – čtvrtek, 20:00

Acer

Celý veletrh odstartuje hned ve středu dopoledne Acer. Takřka jistě se dočkáme představení nového tabletu Iconia A3-A20, což bude model nižší střední třídy s desetipalcovým displejem nebo čtyřjádrovým procesorem od MediaTeku. Oficiální pozvánka Aceru však dává tušit, že nezůstane jen u jedné novinky a teoreticky se tak můžeme dočkat nejen dalších tabletů, ale také nových mobilních telefonů.

Kdy: Tisková konference Aceru začíná ve středu od 11:00

Aktuální Acer Iconia A3-A20

Asus

Záhy po tiskovce Aceru se pozornost stočí na konkurenční Asus. Prozatím se zdá, že ten celý veletrh pojme o něco skromněji, ale i tak se máme nač těšit. Asus by totiž měl ukázat vlastní chytré hodinky a tím tak rozšířit řady výrobců, kteří je již vyrábějí. Hodinky od Asusu by měly nabídnout AMOLED displej a operační systém Android Wear. Jejich hlavním trumfem by však měla být nízká cena, která by se mohla dostat i pod 3 000 Kč.

Kdy: Tisková konference Asusu začíná ve středu od 12:30

Alcatel OneTouch

Maraton tiskových konferencích ve čtvrtek uzavře Alcatel OneTouch. Ten chystá posílit svou řadu Hero. Údajně chystá chytrý telefon Hero 2, který by měl opět nabídnou displej s velkou úhlopříčkou. Model Hero 8 pak bude osmipalcovým tabletem s vysokým rozlišením, osmijádrovým procesorem od MediaTeku a 3 GB RAM. Půjde tedy o špičkově vybavený tablet v lukrativním segmentu menších tabletů.

Kdy: Tisková konference Alcatel OneTouch je v plánu ve čtvrtek od 20:00

HTC

HTC na veletrhu IFA nikdy příliš novinek neukazovalo. Letos by se však mohlo vytasit s novinkou vyšší střední třídy, kterou by měl být model Desire 820. Jeho specifikem pak bude 64bitový procesor Snapdragon 615. Bližší informace prozatím neunikly.

Kdy: Tisková konference HTC je v plánu ve čtvrtek od 8:00

Huawei

Pozadu na berlínském veletrhu nezůstane ani stále ambiciózní Huawei. V jeho případě se spekuluje především o novince Ascend Mate 7. Jak jistě tušíte, půjde o dalšího obra, tento by měl disponovat dokonce šestipalcovým displejem. Zajímavostí je čtečka otisků prstů, kterou Huawei patrně umístí na zadní stranu pod fotoaparát. Procesor pak obstará domácí výroba a celkově by se mělo jednat o špičkově vybavený tabletofon.

Kdy: Tisková konference Huawei je v plánu ve čtvrtek od 15:00

Huawei Ascend Mate 7

Lenovo

IFA bude hostit také čínské Lenovo, které již oficiálně vstoupilo na český trh. V Berlíně by se však mělo vytasit s novinkou Vibe X2, která vsadí na hranaté tvary a špičkovou výbavu. Dočkat bychom se měli pětipalcového FullHD displeje nebo procesoru od Intelu. Lákavě působí i 13megapixelový fotoaparát.

Kdy: Tisková konference Lenovo je v plánu ve čtvrtek od 14:00

Lenovo Vibe X2: uniklé snímky

LG

Jihokorejské LG již zřejmě své trumfy odhalilo. Představilo totiž nejen model G3 Stylus s dotykovým perem, ale také své nové hodinky G Watch R s kulatým displejem a prostředím systému Android Wear. Každopádně budou tyto novinky určitě vystavené.

LG G3 Stylus a G Watch R

Nokia (Microsoft)

Za pár dní mohou očekávat novinky také fanoušci systému Windows Phone, neboť jsou připraveny nové Lumie. Velmi očekávané je duo Lumia 730 a 735, které by mělo disponovat kvalitními čelními kamerkami pro zachycení selfies a nabízet se budou pravděpodobně též ve variantách s podporou dvou SIM karet. Nutnost doplnění střední třídy pak splní Lumia 830. Ta by měla nabídnout kvalitní fotoaparát či 4,5palcový displej. Potěší i malá tloušťka.

Kdy: Tisková konference Microsoftu je v plánu ve čtvrtek od 10:00

Nokia Lumia 730 a Lumia 830

Samsung

Tradičním tahákem celého veletrhu IFA je expozice a tisková konference jihokorejského Samsungu. A nejinak tomu bude letos. Opět se totiž čeká na představení další generace modelu Galaxy Note, v pořadí již čtvrtého. Očekáváme 5,7palcový displej, výkonný hardware a k neodmyslitelnému stylusu se tentokrát zřejmě připojí i čtečka otisků prstů. Novinky jistě můžeme očekávat i na poli softwaru. Kromě modelu Galaxy Note 4 Samsung ukáže již představené chytré hodinky Gear S, které mají slot na SIM kartu a můžete je používat bez spojení s mobilním telefonem.

Kdy: Tisková konference Samsungu je v plánu ve středu od 15:00

Samsung Galaxy Note 4 a Gear S

Sony

Neméně významná bude tisková konference japonského Sony. Tento výrobce totiž letos může pomýšlet na vůbec největší počet představených novinek. V rukávu toho má Sony schováno hodně a navíc jako jeden z mála udržel vše takřka pod pokličkou. Představit by se měla vlajková loď Xperia Z3, spolu s ní menší Xperia Z3 Compact a dojde také na tablet Xperia Z3 Compact s osmipalcovým displejem. Na poli wearables Sony chystá nejen SmartWatch 3, ale také další SmartBand, tedy fitness náramek

Kdy: Tisková konference Sony je v plánu ve středu od 16:15

Sony
Sony láká na tři novinky připravované pro veletrh IFA 2014

Redakce mobilenet.cz se bude účastnit celého veletrhu IFA 2014 a můžete se těšit nejen na mnoho preview nových zařízení, ale také na první dojmy, fotografie a samozřejmě komentovaná videa přímo z Berlína. Nezapomeňte tedy sledovat naše zpravodajství.

Diskuze ke článku
BoB MuLLeT
Toto je bohužel tak trochu chyba : Nokia (Microsoft).
Spíše takto : Microsoft (Nokia)
LOS - SANTOSSKEJ NEGR
!!!BOB MULLET TO JE MŮJ KADEŘNÍK NIGGA!!!
Milan Kutaj
Milan Kutaj
"V rukávu toho má Sony schováno hodně a navíc jako jeden z mála udržel vše takřka pod pokličkou."

Vážne? A čo tie fotografie a špecifikácie? :)
Driver
Kdy bude v prodeji Samsung Galaxy Note 4 a Gear S v paketu spolu pro cz trh? Konec Září?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze