Nové snímky Lumie 730 a 735: bude i Dual SIM (5× aktualizováno)

Už na začátku září by měl Microsoft na veletrhu IFA v Berlíně představit pod značkou Nokia dva nové modely s Windows Phone. Nižším z nich je na selfie zaměřená Lumia 730. Kromě prvních fotografií se na internetu objevuje stále více podrobností o jejích specifikacích.

Aktualizováno 29. 8. 2014

Na sociální síti Baidu se objevily nové fotografie Lumie 730 a 735. Ty ukazují telefony vedle sebe a je pod nimi napsáno, že Lumia 735 podporuje 4G sítě a Lumia 730 obsahuje dva sloty na SIM kartu. Z hardwarových specifikací víme, že oba telefony budou mít 4,7palcový displej, čtyřjádrový Snapdragon procesor, 1 GB RAM, 6,7megapixelový zadní fotoaparát a přední kamerka bude mít rozlišení 5 Mpx. Interní paměť bude mít 8 GB s možností rozšířit ji pomocí microSD karet.

Snímky z Baidu

Aktualizováno 16. 8. 2014

S blížícím se oficiálním představením se na internetu objevují stále další podrobnosti o chystané Lumii 730. Zatím poslední unikly z certifikační dokumentace v Číně. Tento dokument potvrzuje, že zařízení nabídne podporu microSD a stejně jako Lumia 1520 bude používat nanoSIM.

Telefon bude rovněž podporovat bezdrátové nabíjení Qi přes odnímatelný zadní kryt a bude také podporovat 4G LTE. Co se týče rozměrů, na šířku bude telefon měřit 68,5 mm, na výšku pak necelých 135 milimetrů. Rovněž se očekává, že nabídne tělo z polykarbonátu.

Aktualizováno 11. 8. 2014

Jenom několik hodin po poslední aktualizaci se na internet dostaly informace o nových pozvánkách, které zvou novináře na událost IFA v Berlíně, kde si Microsoft chystá prezentaci s názvem „ready for more?“ s oranžovým pozadím a jedno písmeno „o“ je nahrazeno obrázkem něčeho, co vypadá jako čočka fotoaparátu. Na pozvánce je také napsáno „Join us for more face time,“ což, volně přeloženo, naznačuje zaměření telefonu na selfie. Představení má proběhnout 4. září a možná přijde i kouzelník, tedy Lumia 830, která by měla být představena v přibližně stejném časovém období jako Lumia 730.

Pozvánka na konferenci

Aktualizováno 11. 8. 2014

Po úniku Lumie 730 v zelené a dalších mnoha informacích, se dnes podíváme také na oranžovou variantu nového modelu střední třídy, který zaujme nejen 5megapixelovým čelním fotoaparátem, ale také třeba podporou dvou SIM karet. Cena by navíc měla startovat na přibližně 240 dolarech, což je necelých 5 000 Kč bez DPH.

Aktualizováno 9. 8. 2014

Server WPCentral má údajně k dispozici základní parametry nové Lumie 730. Podívat se na ně můžete v tabulce.

Parametr Hodnota
Displej 4,7", 800 × 480, případně 1 280 × 720
RAM 1 GB
Procesor 4jádrový, nejspíše Snapdragon 400
Interní paměť 8 GB
Zadní fotoaparát 6,1 Mpx
Přední fotoaparát 5 Mpx
SIM Dual SIM
Tlačítko fotoaparátu Ne
Hmotnost Údajně „super nízká“

Původní informace ze 7. 8. 2014

Celkem nečekaně se na internet dostaly první fotografie modelu Lumia 730 od Nokie. Ano, opravdu je telefon označen nápisem Nokia, nikoliv Microsoft. Stejně tak se ze snímků dá vyčíst, že se jedná o prototyp a že je majetkem Nokie. Lumia 730 má být telefon střední třídy, také označován jako Superman, který má nahradit Lumii 720.

Lumia 730

Na obrázcích se také ukazuje Lumia Debian Red firmware, který nebyl doposud nikde k vidění. Nejspíše se však jedná pouze o kódové označení, něco jako KitKat pro Android 4.4. Nejsou však známé žádné bližší informace k tomu, co firmware vylepšuje a přináší. O telefonu je známé pouze to, že má 4,7" displej a pluje po proudu moderní doby, jelikož nabízí 5Mpx přední fotoaparát pro ostřejší selfie.

Lumia 730

Zdroje: wpcentral.com, wpcentral.com, wmpoweruser.com, nokiapoweruser.com, wpcentral.com, mynokiablog.com

Diskuze ke článku
Ondrej
Urcite zase nepujde uzivatelsky menit baterka, ze? A urcite bude tak za 5-6 tisic. A ty vypoukle cocky fotoaparatu bych strpel leda u te 1020. Achjo. Dalsi telefon od Nokie, co prijde na trh o rok pozdeji, nez mel.
pedro
Já si nemůžu pomoct, ale ty softwarové tlačítka se mi vůbec nelíbí. Je ale opravdu zajímavé, že je tam logo Nokia, protože jsem někde zahlédl fotky l830 a tam už bylo "Nokia by Microsoft".
n7610
Kéž by Nokia začala znovu a lépe :-)
mrtvá žížala
a ja se lekl ze bude uvnitr debian linux :o))))))) to sem ale hloupej myslet si ze se nokia vzda svych woken...dyt odepsali i mini serii X s maskovanym androidem...tadle firma je nepoucitelna a nemejt miliardy ze zisku jinych produktu tak nemaj cim zamazavat ztraty v neuspesnych prodejich svych radoby perfektnich telefonu...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze