Samsung Gear S: hodinky s Tizenem a podporou 3G

9

Další chytré hodinky dnes představil Samsung, jehož rodinka Gear tak čítá již šest členů. Nejnovější model Gear S je opět poháněn operačním systémem Tizen. Před sebou však máme opravdu vybavené hodinky, neboť nabízejí 2G/3G konektivitu a můžete s nimi telefonovat či být neustále on-line. Samozřejmostí je pak zvýšená odolnost.

Samsung Gear S

Výrobci na poli chytrých hodinek zbrojí a nejdále prozatím došel jihokorejský Samsung, jehož rodinka hodinek Gear se utěšeně rozrůstá. Po modelech Gear 2 a Gear 2 Neo s Tizenem a Gear Live s Android Wear, jsme se dnes dočkali představení modelu Gear S, který je opět poháněn operačním systémem Tizen, ale nabízí kompletní výbavu s velkým displejem či datovou konektivitou.

Obří displej

Hodinky Gear S již na první pohled působí velkým dojmem. Však rozměry činí 58,3 × 39,8 × 12,5 milimetrů. Za vše může rozměrný displej, který má na poměry hodinek velkou úhlopříčku celé 2 palce. Typově se jedná o SuperAMOLED displej, který nabízí rozlišení 360 × 480 pixelů. O jeho kvalitách tak nebude pochyb. Není tomu tak dávno, kdy patřily 2palcové displeje k výbavě nejlepších telefonů, dnes je však budeme nosit připnuté na ruce.

Samsung Gear S v černé variantě

K velkému displeji náleží i hardwarové tlačítko pod ním. To bude sloužit k ovládání operačního systému Tizen, který tak bude zřejmě přežívat v podobě různých wearables zařízení. O jeho pohon se postará dvoujádrový procesor s taktem 1,2 GHz a 512 MB RAM. Interní úložiště poskytne 4 GB prostoru. V prostředí najdete mnoho různých aplikací. Hudebním přehrávačem či galerií počínaje, přes fitness funkce až po zprávy, počasí a další doplňkové aplikace konče.

Vystačíte si bez telefonu

Hlavním trumfem Samsungu Gear S je však možnost využívání bez telefonu. Hodinky mají totiž slot pro SIM kartu a podporují sítě 2G a 3G sítě vždy ve čtyřech pásmech. S Gear S tak budete moci uskutečnit hovor, vyřizovat SMS zprávy, výrobce slibuje QWERTY klávesnici, ale také být neustále on-line. Dostalo se také na podporu Wi-Fi, Bluetooth 4.0 a samozřejmostí je připojení přes USB.

Samsung Gear S v bílé variantě

Gear S rovněž plní certifikaci IP67 a jsou tedy odolné proti vodě a prachu. Kromě běžných senzorů nabízí nové hodinky také měřič srdečního tepu, barometr nebo senzor UV záření.

Kaňkou na kráse by mohla být baterie s kapacitou pouhých 300 mAh. To s ohledem na výbavu není moc a přiznává to nepřímo i Samsung. Slibuje totiž jen dvoudenní výdrž, což na hodinky opravdu není mnoho.

Gear Circle

Spolu s hodinkami Gear S Samsung představil i příslušenství Gear Circle, což jsou speciální sluchátka, se kterými lze pohodlně telefonovat či poslouchat hudbu. Jsou bezdrátová a spárována skrze Bluetooth 4.0. Nabízejí také informační vibrace a vy byste tudíž neměli nic zmeškat.

Sluchátka Gear Circle

Dostupnost hodinek Samsung Gear S je naplánována na 4. čtvrtletí 2014. Cena prozatím oznámena nebyla.

Parametr Samsung Gear S
rozměry 58,3 × 39,8 × 12,5 milimetrů
displej Super AMOLED; 2 palce
rozlišení displeje 360 × 480 pixelů
procesor dvoujádrový 1,0 GHz
operační paměť 512 MB
interní paměť 4 GB
zvýšená odolnost ano - IP67
připojení k internetu 2G/3G/Wi-Fi
operační systém Tizen
baterie 300 mAh (dvoudenní výdrž)

Zdroje: samsungmobilepress.com

Diskuze ke článku
madmaxkimi
Vypadají moc dobře, mohli by je mít v akci k Note 4 a asi mě přesvědčí k výměně za 3...GO SAMSUNG GO...
tom
Jakého formátu je SIM karta?
Jirka.S
To je hezký jak ten Samsung ( teď musím opravdu použít to slovo) tedy samšunt všechno kopíruje. Už mu nestačí telefony od Applu, teď i sluchátka od Sony. Nikdo mi nevymluvi že na tom obrázku jsou sbh80-tky...
Jaroslav Hlbocký
Jaroslav Hlbocký
Nuž tieto hodinky na obrázku nevyzerajú zle. Určite lepšie ako LG G Watch R. Uvidíme aká bude realita...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze