Huawei Ascend Mate 7: nové informace a snímky (3× aktualizováno)

Další velký veletrh, na kterém očekáváme spoustu novinek, je skoro za dveřmi. Na mysli máme samozřejmě berlínskou IFU 2014, na kterou nyní rozesílá pozvánky čínské Huawei. Představit by se zde mohla i nová vlajková loď čínského výrobce, která pravděpodobně ponese název Ascend Mate 7.

Aktualizováno 30. 8. 2014

Nové informace ohledně připravovaného Ascendu zatím unikají v dvoudenním cyklu. Dnes tu máme další dvojici fotografií, na kterých si můžeme zařízení prohlédnout pod mírným úhlem, a to jak přední, tak i zadní část. Snímky jsou sice méně kvalitní, i tak ale nabízí pohled na design, který se jistě inspiroval u modelu HTC One max. Dokonce tu najdeme i podobnou čtečku otisků prstů umístěnou pod fotoaparátem.

Huawei Ascend Mate 7: uniklé snímky

Ohledně celkových parametrů se pořád spekuluje a telefon by měl nabídnout 6palcový FullHD displej, osmijádrový procesor Kirin 920 taktovaný na 1,8 GHz, 2 GB RAM nebo 13Mpx zadní a 5Mpx přední fotoaparát. Vnitřní paměť by potom měla činit 16 GB a baterie prý nabídne 4 000 mAh. Spekulace se vznáší i nad konečnou cenovkou, která by mohla být okolo 813 dolarů (asi 17 000 Kč), což opravdu není málo. Na konečné specifikace a cenu si nicméně budeme muset počkat až na oficiální představení.

Aktualizováno 28. 8. 2014

Ascend Mate 7 od Huawei je zřejmě opravdu za dveřmi. Dnes unikly další snímky a nyní máme možnost spatřit detailně i zadní stranu telefonu. Ta odhaluje čtečku otisků prstů, která je umístěna pod fotoaparátem. Pokud si vzpomínáte, podobně ji má umístěnou také HTC One max. Výbava novinky by měla zahrnovat 6palcový FullHD displej či 13megapixelový fotoaparát. K představení dojde zřejmě 4. září na veletrhu IFA 2014, kterého se účastní naše redakce.

Huawei Ascend Mate 7

Aktualizováno 26. 8. 2014

O tom, že Huawei na veletrhu IFA 2014 představí novou vlajkovou loď, se spekuluje už dávno. Zatím však nebylo jasné, jaký použije Huawei název. Nejskloňovanějšími potencionálními názvy přitom byly Ascend D3, Ascend D7 nebo Mate 7.

Nyní se zdá, že nejpravděpodobnějším kandidátem je Mate 7, protože Huawei zveřejnil video teaser nazvaný „7 Mates for 7 Dreamers“, ve kterém klade velký důraz na slovo „Mate“ a číslici „7“.

Podle informací, které unikly z čínské regulační agentury TENAA by měl telefon přijít rovnou ve dvou verzích. Měl by běžet na osmijádrovým procesoru doplněném o 2 GB RAM. Zadní fotoaparát zřejmě nabídne 13 Mpx, zatímco přední nabídne 5 Mpx, což ocení především příznivci tzv. selfie.

Původní zpráva 1. 8. 2014

Huawei patří mezi výrobce, kteří se aktivně účastní veletrhu IFA, jenž se každoročně koná v Berlíně. I letos se tudíž očekává představení minimálně jedné novinky. Očekávání umocnila pozvánka, kterou Huawei rozeslalo novinářům. Ta avizuje tiskovou konferenci 4. září odpoledne. Neprozrazuje však nic o případných novinkách.

TIP! Huawei je při chuti: letos chce prodat 80 miliónů telefonů

Huawei pozvánka - IFA 2014

Nasnadě je však představení modelu Ascend Mate 3, o kterém se již nějakou dobu spekuluje. Nutno však dodat, že zřejmý není ani název, neboť by mohlo jít také o Ascend D3. Přikláníme se ovšem právě k modelu Mate 3, neboť by novinka měla nabídnout 6palcový displej s velmi tenkými rámečky nebo osmijádrový procesor vlastní výroby.

Huawei Ascend Mate 3 by mohl být v Berlíně představen

Zdroje: gsmarena.com, playfuldroid.com, gsmarena.com, gsmarena.com, gsmdome.com