LG představilo kulaté hodinky G Watch R s Android Wear

18

Trh s chytrými hodinkami míří mílovými kroky kupředu a do rozjetého vlajku nastoupilo také jihokorejské LG. Dnes představilo již svůj druhý model, který nese název G Watch R a chlubí se kulatým P-OLED displejem, odolností proti vodě, doplňkovými aplikacemi nebo 4GB interní pamětí.

LG G Watch R

Jihokorejské LG na své hodinky G Watch R již lákalo v minulých týdnech. Dnes jsme se dočkali oficiálního představení. Výrobce láká na klasický vzhled hodinek. Jde tedy o kulatý ciferník, do kterého je zasazen P-OLED displej. Nabízí úhlopříčku 1,3 palce a rozlišení 320 × 320 pixelů. Displej je rovněž kruhový a využívá maximální možný prostor.

LG G Watch R – oficiální fotografie

Srdcem hodinek je procesor Qualcomm Snapdragon 400 s taktem 1,2 GHz a 512 MB RAM. Tyto hodnoty budou bohatě stačit pro běh operačního systému Android Wear, což je speciální verze pro wearables. Hodinky G Watch R budou kompatibilní se všemi telefony s Androidem 4.3 Jelly Bean a novějším. Interní paměť pojme až 4 GB dat.

Se speciálními aplikacemi budou LG G Watch R moci měřit vaše aktivity a to včetně srdečního rytmu. Pro každodenní použití LG hodinky vybavilo certifikací IP67 a hodinky tak vydrží až 30 minut v hloubce jeden metr pod vodou. Nerozhází jen ani prach. O přísun energie se postará baterie s kapacitou 410 mAh.

Chytré hodinky LG G Watch R budou poprvé k vidění již příští týden na veletrhu IFA 2014, který se koná v Berlíně. Redakce mobilenet.cz bude přímo na místě a můžete se těšit na podrobnější informace o nových hodinkách od LG.

parametr LG G Watch R
displej P-OLED 1,3 palce
rozlišení displeje 320 × 320
procesor Qualcomm Snapdragon 400 1,2 GHz
operační systém Android Wear
zvýšená odolnost ano – IP67
operační paměť 512 MB
interní paměť 4 GB
baterie 410 mAh

Zdroj: TZ LG

Diskuze ke článku
Petr Hájek
Petr Hájek
To vypada moc pekne. Uz se tesim na recenzi :)
WhiteR
OLED displej? Tak tím je všechno jasný. Pokud si na hodinkách nebudu moci přečíst kolik je hodin, tak to nejsou hodinky.
Jaroslav Hlbocký
Jaroslav Hlbocký
Hodinky sú moja slabosť ale tieto hodinky od LG po stránke dizajnu vyzerajú ako šunt...
Jakub
Kdybyste nenapsali že jde o smartwatch tak bych to nepoznal.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze