Vylepšeného tabletu Nexus 10 se možná dočkáme již na MWC 2013

Firma Google je známá tím, že své stěžejní výrobky oznamuje na své konferenci I/O, která je letos naplánována na 15. května. Některé spekulace však hovoří o tom, že tabletová vlajková loď Nexus 10 projde evolucí a k představení dojde již v Barceloně.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Martin Straka

 

Konkurence sílí a Google se nechce dostat do situace, že by jeho referenční tablet byl v některých ohledech zastaralý. To může být ten správný impuls, který nakonec změní plány této společnosti s uvedením nového Nexusu 10 až v květnu.

nexus-10

Podle některých názorů nestačí výkon, který dodává současný procesor použitý firmou Samsung, na tak obrovské rozlišení obrazovky 2560 × 1600 bodů. Spekupalce tedy hovoří o tom, že nový Nexus 10 by mohl dostat čtyřjádrový procesor ARM Cortex A15 a silnější osmi jádrovou grafiku Mali T628 nebo T678 (jako první zařízení na trhu). Další zdroje si samozřejmě přejí, aby Nexus 10 byl prvním zařízením s nově představeným osmijádrovým procesorem od firmy Samsung - Exynos Octa 5. Jestli se opravdu v Barceloně na výstavě MWC2013 představí inovovaný Nexus 10 uvidíme již za pár týdnů.