Vodafone od prázdnin zlevní surfování, SMS i volání ze zahraničí

4

Zákazníci Vodafonu začínají v zahraničí používat své mobilní telefony stejně intenzivně jako doma. Od léta 2009 stoupl počet volání z ciziny o 15 %, počet odeslaných SMS o 43 % a objem přenesených dat o 343 %. Tento trend by měl s klesajícími cenami za roamingové služby i nadále pokračovat.

Vodafone logo

Tip: Vodafone v červnu: Samsung Galaxy S III, Sony Xperia P a další

Zákazníci Vodafonu mohou využít volné jednotky ze všech svých domácích tarifů v dalších 41 zemích Evropy, avšak za podmínky, že zaplatí jednorázový denní poplatek 99 Kč. Před vysokou útratou na dovolené chrání zákazníky Vodafonu maximální strop pro útratu za datové služby 1300 Kč, který u Vodafonu platí po celém světě. Tuto částku si může každý kdykoliv změnit.

Pokles cen roamingu

S účinností od 1. července 2012 klesne cena za minutu volání v rámci tarifu Vodafone World roaming o 16 % a cena SMS o 27 %. Navíc klesá také cena za stažení 1 MB s tarifem Připojení ze zahraničí, a to o 30 %.

Ceny v rámci tarifu Vodafone World Roaming budou příznivější:

  • Cena za přijatý hovor klesne z 10,30 Kč na 8,64 Kč
  • Cena za odchozí hovor klesne z 3,24 Kč na 2,38 Kč
  • Cena za SMS klesne z 3,24 Kč na 2,68 Kčt

Stažená data v rámci tarifu Připojení ze zahraničí se také snižují. Cena za 1 MB dat klesne z 30 Kč na 20,85 Kč.

Tarify Vodafone World Roaming a Připojení ze zahraničí jsou vhodné pro zákazníky, kteří využívají svůj mobilní telefon na dovolené jen vzácně. Jsou také přednastavenou možností u všech zákazníků, kteří si nezvolili jinou roamingovou nabídku. Zákazníci, kteří chtějí svůj telefon v zahraničí používat intenzivně, si u Vodafonu mohou aktivovat například Vodafone passport nebo Vodafone roaming na den.

Vodafone denní roaming

Se službou Vodafone denní roaming mohou zákazníci využívat své domácí tarify na volání, data a SMS ve 41 zemích Evropy za denní poplatek 99 Kč. To se tedy vyplatí zvláště když budete chtít využívat volání, sms i data opravdu intenzivně.

Vodafone passport Data

S Vodafone passport Data využijí zákazníci svou domácí sadu datových tarifů v dalších 41 zemích Evropy také pouze za roamingový poplatek.

Vodafone passport Data na den
Cena tarifu/den 50 Kč vč. DPH
FUP Stejný jako domácí tarif
Vodafone passport Data na stálo
Cena tarifu/měsíc 350 Kč vč. DPH
FUP Stejný jako domácí tarif

Ochrana proti nečekaným výdajům

Zákazníkům Vodafonu je automaticky nastaven strop 1300 Kč za měsíc, který omezuje maximální výdaje za datové služby v zahraničí. Toto nastavení platí ve všech zemích světa a zákazník si výšku svého limitu může změnit přes Linku péče o zákazníky nebo prostřednictvím webové Samoobsluhy.

Nabídka v rámci tarifů Vodafone World roaming a Připojení ze zahraničí platí v zemích:

Andorra, Belgie, Bulharsko, Chorvatsko, Dánsko, Estonsko, Finsko, Francie, Francouzská Guayana, Gibraltar, Guadeloupe, Irsko, Island, Itálie, Jersey, Kypr, Lichtenštejnsko, Litva, Lotyšsko, Lucembursko, Maďarsko, Malta, Manský ostrov, Martinik, Monako, Německo, Nizozemí, Norsko, Polsko, Portugalsko, Rakousko, Reunion, Rumunsko, Řecko, San Marino, Slovensko, Slovinsko, Španělsko, Švédsko, Švýcarsko, Vatikán a Velká Británie.

Zdroje: TZ Vodafone

Diskuze ke článku
Ghouless
Máte prohozené odchozí a přichozí hovory... Kdybych volal ze zahraničí za 2.38,- tak to mám o polovinu levnější jak u nás... :-
george009
Ve srovnání s novými roamingovými balíčky O2 je toto dost ubohá nabídka. Zjednodušeně řečeno, cena připojení v zahraničí u O2 na 30 dní vyjde přibližně stejně, jako u Vodafone na 1 den!!! Viz mobilenet.cz/clanky/o2-predstavilo-nove-ceny-pro-roaming-zlevnuje-hlavne-data-9383
choose
V dnešní době je pár možností jak si zajistit levné volání. Pokud by někoho zajímaly opravdu výhodné tarify pro rodinu, firmu nebo i jednotlivce napište si o podrobnější info na xchoose@email.cz Rozhodnete se na základě zaslaných informací :) Na staří této nabídky nezáleží napište si kdykoli.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze