Vivo láká na nejtenčí smartphone světa, má mít méně než 4 mm

19

Čínská společnost Vivo u nás příliš známá není, přesto se ji daří na sebe poutat pozornost. Kromě prvního představeného telefonu s QHD displejem se schyluje k novému pokoření světového rekordu – konkrétně k telefonu s tloušťkou menší než 4 mm.

Není to tak dávno, co jsme psali podobný článek na téma „pětimilimetrová hranice pokořena“. Mohlo by se zdát, že limity současných technologií už výrobce dál nepustí, ale opak je pravdou.

Vivo 4 mm

Čínský výrobce Vivo totiž ukázal snímek, na kterém je jeho nový a blíže nespecifikovaný model na snímku s iPhonem 5. Když vyjdeme ze známých velikostí iPhonu, pak by nový telefon mohl mít nějakých 3,8 mm.

Vivo 4 mm

Jakékoli další specifikace ale chybí. Je téměř jisté, že telefon nebude míst slot pro paměťové karty a možná ani nebude osazen standardním sluchátkovým výstupem. Lze rovněž předpokládat, že výdrž na jedno nabití bude velmi slabá.

Vivo 4 mm

A kde podle vás leží hranice současného ztenčování telefonů?

Zdroje: slashgear.com, weibo.com

Diskuze ke článku
Plejtvák
Ježkovy voči, a k čemu to je?! Já bych radši silnej telefon, hlavně když by tam byla pořádná baterka. Třeba 10 000 mAh.
tom
Podle mě si jednou budeme plést ochrannou fólii z iPhonu 6 s iPhonem 16. :D Zní to asi tak, jako smartphone před 10 lety.
Dominik
Už je to ubohé a trapné. Už když vyšel iPhone 5, tak mi přišel hrozně tenký. Nové iPhony jsou tenké, Samsung je tenkej, všechno je tenké, lehké, člověk má potom obavy, že se to fakt zlomí... Chci telefon jako iPhone 6plus nebo GNote 4, ale ať je to klidně o něco silnější a klidně těžší. Chci v ruce držet něco pořádného a ne se bát, že foukne vítr a phone je fuč... :-)
king125kg
Nezájem!!!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze