Sony Xperia Z4 v novém a se čtečkou otisků? (11× aktualizováno)

I když se vlajková loď od japonského Sony nejspíše ukáže až na veletrhu IFA 2015, už teď jsou v plném proudu přípravné práce. To ukazuje například uniklá fotografie čelního panelu, která však odhaluje, že žádná revoluce nepřijde. Očekávaná vylepšení však také nejsou špatná a nejnovější Xperia řady Z by opět měla soupeřit s těmi nejlepšími. Dostane se také na variantu s podporou dvou SIM karet. Nejnovější úniky zachycují nový designový směr.

Aktualizováno 17. 4. 2015

V posledních dnech se v rámci úniků Xperie Z4 objevily zcela nové podoby budoucí vlajkové lodi od Sony. Ta by měla mít stále skleněné plochy, ale boky budou kovové a více zdůrazněné. Ve výsledku by se tak novinka měla lišit od dosavadních modelů řady Z. Japonský výrobce by také měl nasadit čtečku otisků prstů, která by měla být umístěna do odemykacího tlačítka na pravém boku. Tlačítko z těchto důvodů lehce povyroste. Předpokládané představení proběhne však až na veletrhu IFA 2015 a mnohé se může ještě změnit.

Aktualizováno 9. 4. 2015

Svou troškou do mlýna se ohledně chystané Xperie Z4 rozhodl přispět také Twitter účet @OnLeaks. Ten zveřejnil poměrně kvalitní obrázek, na kterém má být další generace zachycena.

Sony Xperia Z4

Aktualizováno 6. 4. 2015

A máme tu další informace o připravované Xperii Z4. Tentokrát se můžeme podívat na další zajímavé snímky, které odhalují design novinky. Ten se dle předpokladů příliš nezmění, i když na změnu detailů přesto narazit můžeme. Novinka by podle informací měla přijít rovnou ve dvou verzích, a to s FullHD a 2K (2 560 × 1 440 pixelů) rozlišením. Úhlopříčka by měla zůstat beze změny na 5,2 palcích.

Sony Xperia Z4
Novinka by měla disponovat osmijádrovým procesorem Snapdragon 810 se 4 GB operační paměti RAM. Fotoaparát by opět měl nabídnout nadstandardní rozlišení 20,7 Mpx, přední kamera pro selfie pak 5 Mpx. Zajímavostí je také to, že novinka nově nebude chránit sloty, například microUSB konektor. Nezdá se, že by novinka ztratila bonus v podobě voděodolnosti, spíše Sony vymyslelo elegantnější způsob, jak vnitřek telefonu proti kapalině chránit. Datum oficiálního představení však stále není známé.

Sony Xperia Z4

Aktualizováno 19. 3. 2015 – 14:30

Dnes jsme se dočkali hned dvojnásobné porce úniků. Tentokrát unikly fotografie čelního panelu a displeje pravděpodobně patřící budoucí Xperii Z4. Kromě toho známe už i rozměry novinky, které mají být 146,3 × 71,9 × 7,2 milimetrů, které jsou téměř zcela stejné se současnou Xperií Z3. Opět se potvrzuje také vyšší rozlišení 2 560 × 1 440 pixelů, přičemž úhlopříčka by měla zůstat na 5,2 palcích.

Aktualizováno 19. 3. 2015 – 9:30

Po dvou dnech se ozval opět tentýž zdroj a uveřejnil čtyři snímky, na kterých je údajně zachyceno silikonové pouzdro pro Xperii Z4. Rozmístění prvků odpovídá dříve uniklým renderům.

Aktualizováno 17. 3. 2015

Po včerejší první tiskové fotografii na sebe další nenechaly příliš čekat. Dnes se tak můžeme na Xperii Z4 podívat v plné parádě. Samozřejmě opět za předpokladu, že úniky zachycují finální podobu, což nyní nelze s jistotou říci. Vše tomu minimálně nasvědčuje. Sony pokračuje ve svém designu, zdá se, že novinka nabídne menší tloušťku a také rámečky kolem displeje. Potvrzují se též dřívější informace o tom, že konektory již nebudou chráněny krytkou, avšak zvýšená odolnost bude zachována.

Aktualizováno 16. 3. 2015

Japonské Sony svou novou vlajkovou loď během barcelonského veletrhu neukázalo. Její příchod by ale přeci jen mohl být za rohem. Dnes totiž díky Twitter účtu @OnLeaks uniká vůbec první tisková fotografie, která údajně zachycuje novinku. Je patrné, že výrobce nadále dbá na svou designovou linii, a vypadá to, že dojde k zeštíhlení celého telefonu.

Sony Xperia Z4

Aktualizováno 9. 3. 2015

Poté, co Sony nakonec neukázalo novou vlajkovou loď na veletrhu MWC 2015, se opět roztáčí spekulace. Je totiž jisté, že Sony novinku chystá. Nově unikly fotografie porovnávající kovové kryty modelu Z3 právě s chystanou Xperií Z4. Můžeme vidět, že rám by měl být o 1 milimetr tenčí. Nově nebude také krytkou chráněn micro USB konektor, avšak zvýšená odolnost zůstane zachována. Z tohoto důvodu Sony odstraní boční konektor.

Aktualizováno 23. 2. 2015

Ačkoliv podle posledních informací nebude Xperia Z4 představena na veletrhu MWC 2015, unikají do světa další informace. Tentokrát jde o sérii screenshotů prostředí, které zachycují Android 5.0.2 a také přítomnost procesoru Snapdragon 810. Potvrzena je i dostupnost druhé varianty s podporou dvou SIM karet. Prozrazuje to screenshot s nastavením, kde můžete vidět položku nastavení SIM karet.

Aktualizováno 4. 2. 2015

Na první pohled byste si panel mohli snadno splést s tím stávajícím použitým u Xperie Z3. Až podrobnější zkoumání ukazuje rozdíly: z nějakého důvodu byla prohozena poloha čelní kamery a senzorů na čelní straně. Dále pak rámečky vypadají tenčí, než jaké jsou nyní, což je ostatně všeobecný trend.

Xperia Z4
Bude takto vypadat Xperia Z4?

Zbytek ale vypadá, že se bude pokračovat v zaběhnuté tradici, takže žádné překvapení nás nejspíš nečeká ani v hardwarové oblasti. Prozatím se spekuluje o nasazení Snapdragonu 810 a také dvou variantách displeje buďto s rozlišením 1 920 × 1080 pixelů nebo 2 560 × 1440 pixelů.

Původní obsah z 24. 11. 2014

Nejprve ale k samotnému modelu Z4. Jak se dá předpokládat, i ten půjde s proudem navyšování hardwarových parametrů. Takže opět o něco poroste úhlopříčka (5,5 palce), stejně tak jako rozlišení na hodnotu 2 560 × 1 440 pixelů. Výkon bude obstarávat 64bitový Snapdragon 810, což znamená 4 jádra na frekvenci 2,8 GHz. Hodnota paměti RAM se vyhoupla na 4 GB, vnitřní paměť pak na 32 GB. Příjemnou inovací v oblasti hardwaru bude nejspíše fakt, že i při zachování certifikace IP68 už nebudou konektory zakryté gumovými záslepkami.

Dočkáme se nástupce vlajkové lodi od Sony už ve lednu?

Pro mnohé však bude ještě důležitější model Z4 Compact. První informace naznačují, že se úhlopříčka zvětšovat nebude, zůstane tedy na hodnotě 4,6 palce, ale rozlišení povyroste na FullHD. Výbava bude až na drobnosti totožná s modelem Z4.

Zatím nejméně se toho ví o modelech Z4 Ultra a Z4 Tablet. Rozlišení jejich displejů bude minimálně 2 560 × 1 440 pixelů, ale objevují se i informace, že by mohla být pokořena meta nazvaná 4K, tedy 3 840 × 2 160 pixelů. Vypadá to, že na něco takového je ještě brzy, ale vývoj v této oblasti je stále rychlejší.

Kdy budeme vědět více? Na 5. ledna roku 2015 je na veletrhu CES v Las Vegas naplánovaná tisková konference Sony.

Zdroje: androidorigin.com, phonearena.com, xperiablog.net, gsmarena.com, nowhereelse.fr, phonearena.com, esato.com

Diskuze ke článku
Mirutomaru Matroska
Mirutomaru Matroska
Doufám, že vylepší postprocesing a dají slow motion 240 fps, moje zbožné prání ;-)
Marty
Tak to mi úplně zkazilo chuť pořídit si na Vánoce nový telefon, když už v lednu odhalí takový dělo. Doufám, že to teda osadí tou 810, aby nepoužili akorát 805.
raado8
Proč píšete tajné snímky, když je toho plný internet?
Pepik
hmm takže Sony vylepšuje nejvíce číslo za písmenem Z, ale jinak Zx Compact jsou super

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze