Transformers: Forged to Fight
recenze

Transformers: Forged to Fight

Roboti všech generací

Neznámý virus přináší zmatek do zažitých pořádků a staví proti sobě nerozlučné přátele, aby svedl ke spolupráci odvěké nepřátele. Se svým týmem Transformerů se pokusíte obnovit ztracenou planetu, ale především si skvěle zabojujete.

Transformers: Forged to Fight – videorecenze

Rovnou si řekněme, že nejsem žádný velký fanda Transformers, k snídani nepiji olej z motoru a nepředstavuji si, jak se školní autobus promění ve vražedného robota. Přesto mě na dnešním titulu něco upoutalo. Může totiž fungovat i v případě, že jste nevyrostli na sledování skládacích plechovek z jiné planety a filmy Michaela Baye vám přijdou až ostudně trapné. Forged to Fight totiž nabízí překvapivě dobré souboje.

Zpět domů

Autoboti a Deceptikoni jsou odvěcí nepřátelé, kteří se po zániku vlastní planety přesunuli na Zemi, kde v bojích pokračují. Nová hra z tohoto universa boří všechny zažité hranice a vrací nás zpět do vesmíru. Planeta Transformerů může být zachráněna. Bohužel však došlo k havárii a naši hrdinové skončí na planetě jiné, která se ukazuje být plná robotů. Zde pak příslušnost nehraje roli. Hodní nebo zlí, zde se vám do cesty postaví všichni.

To samé platí i pro váš tým. Abyste posbírali chybějící materiály a znovu vyrazili na cestu, zavoláte si na pomoc další roboty. Mezi nimi k vám přijdou i Deceptikoni. Hra se to snaží příběhově ospravedlnit, ale příliš na tom nezáleží. Celé vyprávění je primitivní zástěrkou pro nekonečné a brutální souboje mezi roboty všeho druhu. Stejně se za chvíli přesunete k soubojům proti jiným hráčům, takže vás nějaké motivy nemusí zdržovat. A hra si to uvědomuje a ani se příliš nesnaží o něco jiného.

Souboje

Kabam má už s bojovkami zkušenosti, čehož tady náležitě využívá. Skutečně jde o nejpovedenější část hry. Proti sobě vždy stojí dvojice robotů a jednoho z nich ovládáte vy. Gesta na pravé straně obrazovky slouží pro útok, ta na levé jsou vyčleněna pro krytí a uhýbání. Ve výsledku máte poměrně široké možnosti, které se vám až překvapivě rychle zažijí. Styl boje se mění i v závislosti na vzdálenosti od protivníka.

Z útoků máte na výběr mezi rychlým či středním úderem. Obranu pak prolomíte silným, který se ovšem delší dobu připravuje a jste tak chvíli zranitelní. V této fázi většinou hra využívá dvojí podoby robotů a mnohdy vás přemění v auto. Přidržení prstu na levé straně slouží k bránění, ale pohybem můžete rovněž uskakovat. Pokud se od nepřítele vzdálíte, otevřete si možnost střílet, což opět přidává na komplexnosti.

Ponuré a složité

Souboje jsou výborné. Nejenže efektně začínají, ale i animace speciálních chvatů stojí za pozornost. To však nemění nic na tom, že vizuální styl je víceméně ponurý. Grafické zpracování není špatné, ale osobně mě příliš neoslnilo. Kontrast vytváří i setkání Transformerů ze všech různých generací. Jako fanoušci možná oceníte věrnou podobu a údajně i zvuky. Problém však je, že v boji se chovají všichni téměř identicky. Občas se liší animace, ale rozdíly jsou minimální a zajímat vás tak budou především statistiky robotů, jejich úroveň a případně vylepšování.

Nesmíme zapomínat na fakt, že máme co dočinění s free-to-play titulem. A to s sebou nese spoustu nepříjemností, energií počínaje a kupováním prémiové měny konče. Vedle bojování také budujete vlastní základnu, aby dávalo smysl neustálé sbírání nových robotů, což mi přišlo jako zbytečné zdržování. S ostatními hráči se můžete napadat, což fakticky znamená poražení robotů připravených v obraně. Zamrzí i komplikované variace surovin nebo měn, které využíváte k nákupu nových bojovníků a jejich vylepšování.

Závěr

Pokud se považujete za fanouška tohoto robotického universa, jistě vás potěší množství postav z různých generací seriálů i filmů ve věrném podání. Zajímavý příběh ale nečekejte. Pakliže vás zajímají spíše souboje, určitě si přijdete na své. Možnosti v boji jsou komplexní, ale velmi rychle se ovládání naučíte. To celé bohužel táhnou dolů free-to-play prvky, které od toho nejlepšího akorát odvádí.

Stáhnout TRANSFORMERS: Forged to Fight

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Hodnocení
70%
Klady
  • soubojový systém
  • věrná podoba robotů
  • slušné animace
Zápory
  • komplikovaný free-to-play systém
  • nerozlišitelnost postav v souboji
  • nezajímavý vizuál
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze