Toshl Finance: mějte své příjmy a výdaje pod kontrolou
recenze

Toshl Finance: mějte své příjmy a výdaje pod kontrolou

14

Zajímá vás, kde každý měsíc zmizí celá vaše výplata? Co takhle si evidovat veškeré příjmy a výdaje? Pomůže vám k tomu dnes recenzovaná aplikace Toshl Finance. Jejím cílem je usnadnit vám co nejvíce zápis všech příjmů a výdajů, nebude vás zatěžovat atributy a funkcemi, které byste stejně nevyužili.

Dnes si představíme aplikaci Toshl Finance, s jejíž pomocí budete mít perfektní přehled o svých financích. Umí rychle a jednoduše evidovat příjmy a výdaje, nebude vás zdržovat nutností zadání mnoha atributů, je cílena opravdu na rychlý sběr dat "v terénu". Běží na všech současných majoritních mobilních systémech, základní verze je ke stažení zdarma.

Verze pro Windows Phone 7

Nenahrazuje komplexní aplikace pro správu osobních a domácích financí

Toshl Finance rozhodně nemá ambice konkurovat komplexním aplikacím pro správu domácích či osobních financí. Je cílena na co nejjednodušší použití, které vás rozhodně nebude zdržovat, zadání příjmu nebo výdaje je otázkou vteřin. Pokud nechcete zadávat tato data "za pochodu", můžete tak učinit jednou denně večer, v nastavení máte možnost se na to nechat pravidelně upozorňovat.

Během několika posledních let jsem několikrát zkusil používat jiné, komplexnější, aplikace, ale přiznám se, že nikdy jsem u jedné nevydržel déle než měsíc. Bylo u nich nutné evidovat každou korunu, včetně převodů mezi účty a hotovostí, trvalo to dlouho a spíše to zdržovalo. Toshl Finance je zaměřen jen na evidenci příjmů a výdajů, nikoli finančních toků.

Verze pro iOS

Tagy jsou základem všeho

Jednoduše se dá říct, že aplikace funguje hlavně přes tagy. Tag je nějaké krátké označení příjmu nebo výdaje, které je možné jednoduše při dalším zadání použít znova. Tagy, které jste už zadali, se zobrazují pod políčkem pro zadání částky, chcete-li je použít, stačí si nějaký vybrat.

Použité tagy se dále používají pro filtrování příjmů a výdajů, jsou zároveň i hlavním parametrem při tvorbě rozpočtů.

Verze pro Android

Na vše si můžete udělat rozpočet

V aplikaci si můžete udělat rozpočet na jakýkoli tag nebo jejich kombinaci. Tento rozpočet může být jednorázový nebo opakující se, například měsíčně. Můžete tak pohodlně průběžně sledovat například kolik utrácíte za jídlo, stačí si vytvořit rozpočet, který tag "jídlo" bude sledovat.

Funguje i přes webové rozhraní

Kromě přehledu příjmů a výdajů v telefonu se můžete na totéž podívat i skrze webové rozhraní, které běží na stránkách toshl.com. Oproti telefonu zde můžete sledovat příjmy a výdaje pomocí komplexnějších grafů, mimo prohlížení sesbíraných dat je můžete samozřejmě i zadávat, takže se v nouzi dá aplikace použít i na nepodporovaných telefonech a tabletech.

Jaké je omezení neplacené verze?

Pro seznámení se s programem slouží základní verze, která je neplacená. Ta umožňuje přidat pouze jeden příjem. Pro vyzkoušení to nevadí, ale pro reálné použití je to dost omezující, chcete-li přece jen používat jen free verzi, budete muset tento jeden příjem neustále ručně přepočítávat a měnit. Mimo jednoho příjmu si můžete definovat pouze jeden měsíční rozpočet a jsou omezeny možnosti exportu, aktivní je jen formát CSV.

Potěšující ale je, že i v neplacené verzi funguje synchronizace se serverem výrobce.

Verze pro iOS

Chcete-li přejít na Pro verzi, která nemá výše popsané omezení, můžete provést nákup buď prostřednictvím in-app nákupu nebo na stránkách výrobce. In-app nákup umožňuje buď měsíční nebo roční předplatné, skrze stránky výrobce si můžete zvolit ještě předplatné tříleté, kdy navíc získáte tričko a 30% slevu (u ročního je sleva 16%). Chcete-li další slevu, stačí když se o aplikaci zmíníte na Facebooku nebo Twitteru, pokud to uděláte na obou sítích, získáte slevu 20%. Zmínka na těchto sociálních sítích musí být učiněná po přihlášení z webových stránek aplikace Toshl.

Je dostupná pro iOS, Android, Symbian a Windows Phone

Aplikace Toshl je skutečně multiplatformní, stáhnout si ji můžete na všechny majoritní mobilní platformy (iOS, Android, WP). Potěšující je i podpora Symbianu, chybí jen Blackberry. Na všech zmiňovaných platformách funguje stejný finanční model, kdy si základní verzi můžete stáhnout a používat zdarma.

Verze pro Android

Já jsem ji zkoušel na iPhonu 4, Samsungu Galaxy SII a HTC 7 Pro, na všech fungovala perfektně, včetně synchronizace. Designem se verze pro všechny systémy docela výrazně liší, každá respektuje doporučené návrhové vzory pro danou platformu. Pokud to mám subjektivně srovnat, nejhezčí je verze pro Windows Phone, následovaná iOS a nejhůře vypadá verze pro Android.

Trochu mě zklamalo, že neexistuje verze speciálně pro iPad či obecně pro tablety. Dle vyjádření autorů s tím ale do budoucna počítají, nejprve však chtěli vytvořit telefonní verze.

Závěr

Toshl Finance je výbornou aplikací pro ty, kdo chtějí primárně monitorovat své příjmy a výdaje. Není to určitě komplexní nástroj na správu domácích financí, na druhou stranu jde o uživatelsky velmi příjemnou a na ovládání jednoduchou aplikaci, se kterou je zadávání příjmů a výdajů rychlé a intuitivní. Tuto radost trochu kazí finanční model aplikace, pokud ji chcete využít naplno, musíte si koupit měsíční, roční nebo tříleté předplatné, které vychází v přepočtu na několik stokorun ročně.

Stáhnout Toshl Finance

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Hodnocení
95%
Klady
  • Mimo verze pro mobil je dostupná i webová verze
  • Jednoduché a rychlé zadávání dat
  • Synchronizace dat skrze stránky výrobce
  • Základní verze na vyzkoušení je zdarma
Zápory
  • Není zatím verze pro tablety
  • Placená verze funguje na principu předplatného
Diskuze ke článku
Friday
Ahoj, stalo se uz nekomu, ze by aplikace na telefonu padala a nedokazala se spustit? Mam iphone 5 a stale, kdyz app sputim, tak mi to hlasi Error chybu, ze se vyskytla chyba, a ze mam zavrit aplikaci a vyzkouset to znovu. jenze tento erorr tam je porad. nevim co s tim.. Diky
DIAMND HOMES
Dobrý deň , Som certifikovaný veriteľa , rovnako ako anjel investor Bol som v tomto odbore vo forme pôžičiek a anjel majú dobrú hlavu pre potrebným neukradol . Tento úver prichádza z DIAMOND HOMES PÔŽIČKA SVETA v mojom programe úverov , úrokové sadzby sú nízke , ale v krátkodobom horizonte platby . Povinné pre úroky z úveru je 2 % po dobu nie dlhšiu ako 360 mesiacov ( 30 rokov ) , ale môže byť nižšia . Minimálna doba trvania tejto pôžičky je 12 mesiacov , ktorá je 1 rok . V týchto 12 mesiacov , je dlžník očakáva , že splátky je ešte jednoduchšie , aby ho zaplatiť . E - mail , diamondloanhomes@yandex.com odpoveď , pošlite mi svoje telefónne číslo . Aj čakajú na Vašu odpoveď čo najskôr . Pre otázky , neváhajte sa opýtať .
ŽIADOSŤ :
Meno žiadateľa : .........
Úver Účel : .........
Mesto : ........
Štát / Provincia : ...........
Povolanie : ...........
Pohlavie : .........
Krajina : .........
Telefón : ........
Vek : .........
Suma potrebná ako úver : .........
Celkom Mesačný príjem : ....
Alex
Aplikace je fajn, ale opravdu zbytečně drahá. Dají se nalézt alternativy zdarma nebo za pakatel. Osobně používám aplikaci českých autorů Supermon http://www.supermon.info.
jose rich
Oferta de préstamo confiable!

Esta es una oportunidad para aquellos en problemas financieros y aquellos que quieren agitación financiera en su vida, le damos crédito a una tasa de interés muy razonable de 2%, le damos todo tipo de préstamo para ayudar a la nación a partir de la tensión financiera. Muchos están sufriendo y necesitan ayuda para mejorar su nivel de vida, muchos están desempleados y necesitan ayuda financiera para iniciar un negocio, muchas de las necesidades de asistencia financiera para limpiar sus cuentas y deudas. Esta es una sabia decisión para usted ahora. Nuestra oferta de préstamo es préstamo sin garantía que significa que no hay garantía que participan.

Como solicitante de préstamo que usted es elegible para solicitar un préstamo con los siguientes datos de contacto de abajo.

Nombre: Jose Rich
Email: joserichloanlender@yandex.com

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze