Toshiba představila nové tablety Encore 2 Write s Windows 8.1

Veletrh CES 2015 se oficiálně sice teprve rozjíždí, ovšem všichni velcí výrobci už hlavní produkty představili. A pozadu samozřejmě nesměla zůstat ani japonská Toshiba. Ta představila dva nové Windows 8.1 tablety s 8 a 10,1palcovou úhlopříčkou.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský


Tablety se od sebe liší pouze velikostí – jeden tedy nabízí 8palcovou úhlopříčku, ten druhý pak 10,1palcovou. Oba zároveň podporují speciální digitizéry TruPen založené na technologii Wacom Feel, které nabízí až 2 048 tlakových bodů a které je dodáváno s tabletofonem Galaxy Note 4.

toshiba-encore-2-write-slate

TIP: Lenovo představilo tablet Yoga Tablet 2: spolupracuje s jakýmkoli perem

Oba tablety běží pod taktovkou operačního systému Windows 8.1 a to včetně ročního předplatného služby Microsoft Office 365 Personal. Součástí softwarové výbavy bude i několik aplikací přímo od Toshiby.

Z hlediska funkční výbavy nabídnou oba tablety displej o rozlišení 1 280 × 800 pixelů, blíže nespecifikovaný procesor Intel Atom, 2 GB RAM nebo 64 GB úložného prostoru a také slot na paměťové karty s maximální kapacitou až 128 GB. K dispozici je dále microUSB port, microHDMI nebo zadní fotoaparát s rozlišením 8 Mpx.

toshiba-encore-2-write

TIP: Asus představil tři nové tablety Transformer Book Chi: Windows 8.1 v ultratenkém těle

Co se týká cen, menší z dvojice bude dostupný za 350 dolarů (cca 9 800 Kč včetně daní), 10,1palcová varianta pak vyjde na 500 dolarů (cca 14 000 Kč). Tablety se začnou prodávat 11. února na americkém trhu. Dostupnost v tuzemsku, ani oficiální cena prozatím není známa.  

Zdroj: TheVerge