T-Mobile G1: cena a dostupnost prvního Androidu v ČR

T-Mobile dnes oznámil datum zahájení prodeje očekávaného smartphonu T-Mobile G1 v ČR. Přístroj s operačním systémem Android bude u nás na trhu dostupný od 30. ledna. Zákazníci si jej budou moci pořídit při podpisu smlouvy již za jednu korunu.

První den prodeje bude telefon připraven od 10:00 pro zájemce pouze ve značkové prodejně na Národní ulici v Praze. Od druhého dne, tedy od 31.1., jej bude možné zakoupit i v ostatních prodejnách operátora T-Mobile. K dispozici bude pouze bílá varianta.

T-Mobile G1: cena a dostupnost prvního Androidu v ČR

Po úspěšném uvedení na trh ve Spojených státech a Velké Británii přichází telefon T-Mobile G1 i na trh v České republice a zároveň i v Rakousku, Německu, Polsku a Nizozemí. T-Mobile G1 je první mobilní telefon ve světě fungující na bázi operačního systému Android. Má intuitivní uživatelské rozhraní a umožňuje přímý přístup k vyhledávači Google a prostřednictvím Android Market i k aplikacím třetích stran. Kromě toho je vybaven i řadou dalších funkcí. Telefon například vždy zná svou aktuální polohu a je v něm zabudován i kompas, který umožňuje využívání nových lokalizačních služeb. Telefon dále podporuje technologii HSDPA, která umožňuje vysokorychlostní připojení k internetu až 7,2 Mb/s, i připojení prostřednictvím sítě Wi-Fi a je vybaven modulem GPS, pětiřádkovou klávesnicí QWERTY, ovládacím prvkem TrackBall a širokým vysouvacím dotykovým displejem s třemi uživatelsky přívětivými menu.


T-Mobilu G1 - oficiální fotografie

„Náš telefon G1 zprostředkovává uživatelům skvělý uživatelský zážitek z mobilního internetu,“ zdůrazňuje Hamid Akhavan, předseda představenstva společnosti T-Mobile International AG. „Jsme hrdí, že nyní můžeme tento telefon nabídnout i našim zákazníkům na evropském kontinentu. Je to dalším mezníkem v naší strategii zaměřené na inovativní mobilní internet.“

„Dnešní zpráva je pro alianci Open Handset Alliance a Android důležitým krokem,“ říká Andy Rubin, ředitel pro mobilní platformy společnosti Google, a dodává: „T-Mobile G1 otevírá přístup k mobilnímu internetu miliónům uživatelům a zároveň poskytuje nezávislým vývojářům nezbytnou platformu k vývoji další vlny novátorských aplikací.“

Ceník

Dotovaná cena přístroje začíná již na 1 Kč včetně DPH při uzavření smlouvy na 24 měsíců a závazku minimálního měsíčního plnění ve výši 2 300 Kč po stejnou dobu (další možnosti viz tabulka). Základní cena při samostatné koupi činí 9 999 Kč včetně DPH, v rámci Twist sady lze T-Mobile G1 pořídit za 10 149 Kč včetně úvodního kreditu ve výši 250 Kč.

T-Mobile G1: cena a dostupnost prvního Androidu v ČR

Telefon stvořený pro internet si zákazníci mohou naplno užít zvláště v kombinaci s některým z datových tarifních zvýhodnění T-Mobile. Podle toho, jak často budou chtít online funkce využívat, si mohou vybrat buď úspornější balíček Surf&Mail+, nebo rozšířenou nabídku Internet+, která je navíc s T-Mobile G1 k dispozici za zvýhodněnou cenu (viz tabulka).

T-Mobile G1: cena a dostupnost prvního Androidu v ČR

Přístup k aplikacím společnosti Google na jedno kliknutí

Společnosti T-Mobile, Google a výrobce telefonů HTC úzce spolupracovaly na integraci operačního systému Android a technologie společnosti T-Mobile pro vysokorychlostní internet do telefonu T-Mobile G1. Jedním z klíčových výsledků této spolupráce je, že aplikace společnosti Google, které jsou dobře známé miliónům uživatelů již ze stolních počítačů, mohou zákazníci rychle a snadno používat doslova kdekoli. Nejlepším příkladem je vyhledávač Google – pomocí našeptávače stačí uživatelům k vyhledání potřebných informací nebo zábavy zadat jen minimum informací. Prohlížeč instalovaný v telefonu T-Mobile G1 umožňuje velmi rychlé načítání internetových stránek, protože je neustále připojen na internet. Uživatelé si mohou jakoukoliv část internetové stránky zvětšit pouhým dotekem displeje. Telefonní číslo uvedené na internetové stránce lze vytočit dvojím kliknutím na trackball. Dále je možné si rychle nastavit záložku oblíbených stránek, v prohlížeči otvírat zároveň několik oken, jednoduše kopírovat stránky i jejich části a vkládat je do souboru, snadno předávat odkazy na zajímavé stránky atd.


T-Mobilu G1 - oficiální fotografie

Telefon T-Mobile G1 je ideálním prostředkem pro emailovou komunikaci. Emaily přijaté prostřednictvím aplikace GMail se automaticky stahují přímo do telefonu. S přístrojem T-Mobile G1 mohou zákazníci samozřejmě využívat i jiné emailové služby (např. POP3, IMAP). Přístroj T-Mobile G1 umí automaticky synchronizovat kontakt a kalendář s údaji uloženými v domácím nebo pracovním počítači. Zdarma je k dispozici služba na bázi instant messagingu Google Talk. Chcete-li své přátele pobavit povedeným videem na stránkách YouTube, pak stačí jedno kliknutí a odeslání odkazu prostřednictvím GMailu.

Android Market

T-Mobile G1 je prvním mobilním telefonem na světě, který umožňuje přístup do Android Market, který nabízí více než 700 aplikací od vývojářů z celého světa, k nimž se průběžně přidávají nové služby a aplikace. Stačí jen několik kliknutí a zákazníci si mohou stáhnout hry, aplikace pro sociální sítě i pro mobilní nakupování, a s jejich pomocí si uzpůsobit mobilní telefon ke svým potřebám.

Příkladem jedinečné a úspěšné aplikace z Android Market je aplikace Wikitude, jež obsahuje popis více než 350 000 turistických zajímavostí po celém světě. Největší vychytávkou této aplikace je zvláštní režim fotoaparátu: místní turistické zajímavosti promítá do hledáčku fotoaparátu zabudovaného v telefonu T-Mobile G1 a ty se pak zobrazí jako body v krajině, na kterou se díváte, včetně příslušných informací z Wikipedie.

Operační systém Android je zatím dostupný jen v angličtině, čeští zákazníci se už ale brzy dočkají české verze. Ti, kteří si telefon pořídí dřív, si ji budou moci sami snadno do svého telefonu nainstalovat.

TIP: Další informace naleznete na adrese www.t-mobile.cz/g1.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze