Tesco představilo tablet Hudl 2: 8,3" FullHD displej a čtyři jádra

Tesco před několika málo okamžiky oficiálně představilo nový tablet Hudl 2. Podle papírových specifikací by tablet mohl velmi zatopit „zavedeným“ výrobcům. Za cenu 129 liber (cca 4 500 Kč) totiž nabízí vskutku velmi zajímavou výbavu. Nechybí mezi ní například čtyřjádrový procesor od Intelu nebo 2 GB paměti RAM.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský


Tablet Tesco Hudl 2 povyrostl na 8,3 palců a do vínku dostal rovnou FullHD rozlišení (1 920 × 1 080 pixelů), což znamená finální jemnost 265 pixelů na palec. Víme také to, že zastoupení britského obchodního řetězce Tesco sáhlo po čtyřjádrovém procesoru od Intelu, který je doplňován 2 GB paměti RAM.

phpdghhcl

TIP: Tablet Tesco Hudl a další Android zařízení mohou mít problém s resetováním dat

Dále mu samozřejmě nechybí integrovaný Wi-Fi modul a Tesco slibuje velmi dobrou výdrž, která by se měla šplhat až k 8 hodinám bez nutnosti připojení k nabíječce. Jako operační systém přitom poslouží opět Android, ovšem už v nejnovější verzi 4.4 KitKat. O tom, zda se přístroj dočká aktualizace na nejnovější Android L nepadla ani zmínka.

phpig9i7k

Tesco do tabletu také předinstalovalo software Blinkbox media, který nabízí hudbu, knížky, TV obsah či filmy – vše na jednom místě. Samotný prodej tabletu by měl být zahájen už 8. října za, již už zmiňovaných, 129 liber, tedy přibližně 4 500 Kč. O dostupnosti v České republice v současné době nemáme informace, ovšem vzhledem k tomu, že se u nás neprodávala ani první generace je jeho dostupnost v tuzemsku spíše nepravděpodobná.

Zdroj: Pocket-lint, Tesco