Tesco představilo svůj tablet Hudl: čtyřjádro za 4 tisíce Kč

Britský obchodní řetězec Tesco právě představil svůj první tablet. Dostal jméno Hudl a pyšní se 7palcovým displejem, operačním systémem Android a čtyřjádrovým procesorem. Prodávat jej bude za pouhých 119 liber (cca 3 700 Kč bez DPH) a pravděpodobně tak velmi zatopí i zavedeným výrobcům.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský

 

Je to tu – to, o čem se spekulovalo, se stalo pravdou. Obchodní řetězec Tesco skutečně představil svůj vlastní tablet. Ten nabízí 7palcový displej o nezvyklém rozlišení 1 440 x 900 pixelů, 16 GB úložného prostoru a baterii, která údajně tablet zvládne pohánět skvělých 9 hodin. O výpočetní sílu se postará prozatím neznámý procesor o taktu 1,5 GHz a čtyřech jádrech! Nejvíce se mluví o MediaTeku či jednom ze starších čipů společnosti Qualcomm.

tesco-hudl_1-660x472Napsali jsme: Vlastní tablet pravděpodobně představí i Tesco

Jako operační systém zvolila společnost Android ve verzi 4.2.2 Jelly Bean s plnou podporou obchodu Google Play a speciálními službami od Tesca, díky kterým bude moci zákazník kontrolovat stav svého účtu a dokonce i provádět objednávky.

tesco-hudl_4-660x626

V současné době nemáme bližší informace ohledně dostupnosti ani ceny tabletu v České republice. Cena ve Velké Británii však činí 119 liber (cca 3 700 Kč bez DPH). Co na novinku od Tesca říkáte? Sleví i ostatní výrobci ze strachu odlivu zákazníků?

Aktualizováno 23.9. 18:10:

Podle oficiálního vyjádření zastoupení společnosti Tesco v ČR není v současné době prodej tabletu Hudl pro tuzemsko v plánu. O jakýchkoliv změnách vás budeme neprodleně informovat.

Zdroj: TheNextWeb