Tabletofon Xiaomi Redmi Note míří na náš trh, známe cenu

17

Na českém trhu se již brzy objeví nový zástupce tabletofonů. Řeč je tentokrát o Xiaomi Redmi Note, který se chlubí 5,5palcovým HD displejem, 13megapixelovým fotoaparátem nebo dokonce osmijádrovým procesorem. Startovací cena je přitom nastavena vcelku rozumně.

Čínské Xiaomi je na vzestupu a své jméno si, byť bez oficiálního zastoupení, buduje i na českém trhu. Dalším modelem, který si budete moci v obchodě xm.cz zakoupit, je Redmi Note. Jedná se o v březnu představený tabletofon s 5,5palcovým HD displejem. Velkým lákadlem může být rovněž osmijádrový procesor od MediaTeku s taktem 1,7 GHz. K ruce mu budou 2 GB RAM. Interní 8GB paměť snadno rozšíříte paměťovými kartami. Optimisticky se jeví 13megapixelový fotoaparát a stejně tak 5megapixelová čelní kamerka.

TIP! Xiaomi Redmi Note oficiálně: 5,5" displej a osmijádrový procesor

Xiaomi Redmi Note

Prostředí je postaveno na operačním systému Android ve verzi 4.3 Jelly Bean, avšak je samozřejmě překryto nadstavbou MIUI ve verzi v5 a je kompletně počeštěno. „Redmi Note je smartphone, který asi nejvíc z portfolia Xiaomi klade důraz na perfektní multimediální schopnosti. Hlavní fotoaparát má stejné rozlišení jako u top-modelu Xiaomi Mi3, čelní snímač dostal vyšší rozlišení pět megapixelů,“ popisuje výbavu Jiří Opletal, obchodní ředitel e-shopu xm.cz. „Vysoké rozlišení čelního fotoaparátu stejně jako jeho široký úhel záběru ocení milovníci čím dál populárnějších selfie,“ dodává.

Xiaomi Redmi Note si je možné již nyní předobjednat za 6 999 Kč.

Technické parametry Xiaomi Redmi Note

Kompletní specifikace
Konstrukce154 × 78,8 × 9,5 mm, 199 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,5" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 128 × 3 096), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetMediatek 6592, CPU: 8×1,7 GHz, GPU: ARM Mali-450 MP
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.2
Akumulátor3 200 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 3:42 hodin
Dostupnostčerven 2014, 6 999 Kč
Diskuze ke článku
Martin
Na ofiko stránkách výrobce se uvádí 2 GB RAM.
Ondřej Procházka
Ondřej Procházka
Xiaomi dříve nebo později nahradí Samsung,který se pouze veze na úspěšnosti telefonů před třemi lety.Nyní je to hrozné,naproti tomu Xiaomi je ted na vlně skvělých přístrojů,uvidíme co přijde poté..
mikis
Ondro, dej jsi studený obklad, to horko s tebou dělá hrozné věci :-)
Andreas Deutscher
Andreas Deutscher
Nemyslím, že Xiami nahradí Samsung a ani si nemyslím, že přístroje Xiaomi (vzhledem k tomu, že jeden vlastním - Mi2s) jsou bůhvíjak kvalitní. Sice se v ČR a na Slovensku okolo MIUI vytvořila komunita fanatických uctívačů Xiaomi, kde se kritický názor bere jako rouhání, ale MIUI a Xiaomi svoje mouchy mají. Drobný příklad: podpora - včera jsem stahoval novou aktualizaci 24 hodin a chyba rozhodně nebyla na mojí straně. Pro případné zájemce o další argumenty klidně rozvedu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze