Tablet Nokia N1 se začne prodávat už v lednu: známe cenu

Nokia, tedy divize, která původní finské společnosti zbyla, před nedávnem představila tablet s názvem N1 a operačním systémem Android. Nyní jsme se dozvěděli, že oficiální prodej tabletu je naplánován už na začátek ledna a kromě konkrétního data známe i cenu.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský


Jak už víme, Nokia N1 je hliníkový tablet, který nabídne 7,9palcový displej s technologií zero air gap pro minimální odlesky slunečních paprsků, čímž je výrazně vylepšena čitelnost na přímém slunci. Rozlišení displeje přitom činí luxusních 2 048 × 1 536 pixelů a ochranu obstarává krycí sklo Corning Gorilla Glass 3. Panel je pak typu IPS.

nokia-n1-2

TIP: GOCLEVER na českém trhu nově nabízí dva Windows 8.1 tablety

Špičková je i další výbava – mezi ní patří čtyřjádrový procesor Intel Atom Z3580 na 64bitové platformě, který je doplňován 2 GB paměti RAM. Za zmínku stojí také zvuková složka, kterou obstarávají stereo reproduktory o celkovém výkonu 1 W s maximálně 10% zkreslením.

Rozměry přístroje činí 200,7 × 138,6 × 6,9 mm. Tablet je vybaven také dvěma fotoaparáty s rozlišením 8 Mpx (autofocus) a 5 Mpx (fixfocus). Tablet nabídne také 32 GB úložného prostoru a baterií o kapacitě 5 300 mAh. Další výbavu tvoří Wi-Fi, Bluetooth a Bluetooth 4.0. Jako systém pak poslouží už zmiňovaný Android ve verzi 5.0 Lollipop.

nokia-n1-3

Tablet se začne prodávat v Číně už 7. ledna a to v přepočtu za cenu cca 250 dolarů (přibližně 5 500 Kč bez DPH)Potvrdily se tak informace, které Nokia poskytla v tiskové zprávě při představení tabletu.To, kdy a jestli vůbec se tablet dostane i za hranice Číny, prozatím není jasné.

Zdroj: tech.sina.com.cn