Sony Ericsson Xperia Pureness: konečně oficiální specifikace

Sony Ericsson konečně zveřejnil úplné technické specifikace designového modelu Xperia Pureness, který zaujme zejména netradičním průhledným displejem. Vysoko však míří pouze styl a cena, výbava je spíše průměrná. Telefon například vůbec nemá fotoaparát.

Jak už to u stylových telefonů bývá, výbava není tím hlavním a bezezbytku to platí také u této novinky s průhledným displejem. Ta byla představena sice již v září, ale výrobce tehdy kromě fotografií a videí vypustil jen několik málo informací o chystané výbavě.

Nyní jsme již moudřejší, a tak se můžeme podívat na klíčové technické údaje novinky. Zaujme velmi nízká hmotnost pouhých 70 gramů, 2GB paměť pro multimédia nebo speciální infolinka Pureness Concierge, na které vám operátor poradí či zarezervuje místa v restauraci, letenky či lístky na kulturní události. Služba je evidentně inspirována stejnojmennou funkcí z luxusních telefonů Vertu.

V dnešní době barevných displejů však překvapí černobílý, pouze 1,8 palcový displej. Je však průhledný, což ale zároveň způsobuje velmi špatnou čitelnost, jak je patrno z videa v úplném závěru článku. Telefon sice umí přehrávat video, ale vzhledem k černobílému displeji to zřejmě nebude příliš využívaná funkce. Zamrzí absence fotoaparátu, na druhou stranu potěší přítomnost webového prohlížeče a dalších standardních funkcí. Další technické informace naleznete v tabulce níže.

Sony Ericsson Xperia Pureness by se měl na trhy dostat během listopadu, přičemž cena je stanovena na více než 15 tisíc Kč. Detaily ohledně dostupnosti v České republice prozatím nemáme. A co vy? Oslovil vás Sony Ericsson XPERIA s průhledným displejem?

Technické parametry - Sony Ericsson Xperia Pureness

Rozměry 102.0 x 43.0 x 13.0 mm
Hmotnost 70 gramů
Konstrukce klasická, průhledný displej
Sítě GSM 850 /900 / 1800 /1900 MHz + 3G UMTS 2100 MHz
Displej černobílý, průhledný, úhlopříčka 1.8 palce, rozlišení zřejmě 240 x 320 pixelů
Paměť 88 MB vnitřní + 2GB pro multimédia
Otevřený operační systém ne / prostředí Sony Ericsson
Organizační funkce telefonní seznam, kalendář, úkolovník, poznámky, kalkulačka, časovač, stopky, opakovaný budík, vyzváněcí profily, webový prohlížeč Netfront, RSS čtečka, emailový klient
Multimédia Hudební přehrávač, FM rádio, TrackID, JAVA 2.0, přehrávač videa, video streaming,
Fotoaparát ne
Navigace GPS ne
Datové funkce GPRS/EDGE
UMTS/HSDPA (až 3,6 Mb/s)
konektor Fast Port, Bluetooth 2.0 (EDR, A2DP)
Baterie a výdrž ? mAh
doba hovoru: max. 8,5 hod (GSM), 3,5 hod (UMTS)
pohotovostní doba: max. 350 hodin dní
Cena a dostupnost přes 15 tisíc Kč
4.čtvrtletí 2010

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze